Püf Noktaları

  • Maydanozun saplarını biraz kesip su dolu bir kavanoza koyarak daha uzun süre saklayabilirsiniz.
  • Kekik, gribe karşı mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan sizi korur. Haşlanmış etlere, çorbalara hoş bir tat ve koku katar.
  • Tavanızı az yağladıktan sonra fesleğen yapraklarını 3-5 dakika çevirin; yemeklerinizi hem görsel, hem de lezzet olarak renklendirecek bir sonuç elde edeceksiniz.
  • Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz.
  • Maydanoz ve dereotunuzun alındıktan sonra hemen pörsümemesi için kavanozun dibine su koyup sapları dibe gelecek şekilde cam kenarında bekletebilirsiniz veya hemen kullanmayacaksanız kuru bir kavanoza tek tek yapraklarını ayıklayıp yıkamadan koyun. 15 gün buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz.
  • Dereotu kıyarken tahtayı ıslatın. Kuru tahta dereotunun suyunu çeker.


Toplam Kayıt: 6 Gösterim Adedi: