Püf Noktaları

  • Pilavsız bir öğün düşünemiyor musunuz? Tüm yemeklerinizin yanında kocaman bir pilav tenceresi hazır mı duruyor? Pilava bu kadar düşkünseniz, değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir. Bunun için, pirinçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serperseniz çok hoş bir koku elde edebilirsiniz.
  • Pirinç pilavını yapmadan önce birkaç damla limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün.
  • pirinç pilavına 1,2 damla limon suyu katarsanız, pilavınız tane tane olur
  • Kuru fasulye genelde geç pişer. Ancak suyun içine birkaç mısır tanesi atar ya da karbonat katarsanız daha çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pişirdiğiniz yemeğin dibi tuttuysa, yemeği atmanıza gerek yok. 1 adet taze patatesi küçük parçalara bölün ve yemeğin içine koyup biraz sıcak su ekleyin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra patatesi çıkarın. Patates, dibi tutmuş yemeğin yanık rengini ve kokusunu alacaktır.
  • En iyi yemek, dibi kalın ve düz olan tencerede pişer. Yemeklerin yanmaması için fazla su koymanıza gerek yok; ancak ateşin fazla harlı olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Özenerek hazırladığınız yemeğin dibi tutarsa sakın çöpe atmayın. Lavaboyu ya da geniş bir kabı soğuk su ile doldurarak tencerenin kapağını açmadan soğuk suya yerleştirin. 15 dakika beklettikten sonra yemeği başka bir kaba alın. Soğuk su yemeğin yanık tadını alır.
  • Haşlanmış yumurtalarınızın çatlamasından şikayetçiyseniz, yumurtayı haşlarken suyuna bir tutam tuz atın. Çatlamadan kaynadığını göreceksiniz.
  • Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su, kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.
  • Haşlama suyunun içine limon kabuğu, sirke, tuz ilave edin diyeceğimizi bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Yumurtaları haşlarken dikkat etmeniz en pratik yol, kısık veya orta ateşte haşlamaktır; çünkü haşlarken çok harlı ateş yumurtaların çatlamasına yol açacaktır. Siz en iyisi sadece birkaç dakika daha sabredip kısık ateşte yumurtalarınızı haşlayın.
  • Yumurta akını çırpıp kar haline getirirken, el çırpıcısı veya çatal yerine tercihen elektrikli mikser kullanın. Mutlaka bir tutam tuz katın.
  • Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için, kabın içine fincan tabağı yerleştirin.


Toplam Kayıt: 12 Gösterim Adedi: