Ankara Sarması

Tarif Sahibi : BizimMutfak

  • Servis: 6 Kişilik

  • Hazırlama Süresi: 30 Dakika

  • Zorluk Derecesi: ORTA

Malzemeler

  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 8,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket Bizim Mutfak Şekerli Vanilin
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 su bardağı Bizim Mutfak Un
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Tarif

7 su bardağı sütü tencereye alın. İçine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı Bizim Mutfak Un ve Bizim Mutfak Şekerli Vanilin'i ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Dikdörtgen şeklindeki tepsiye eşit şekilde yayarak iyice bastırın. Pişirdiğiniz muhallebiyi sıcak olarak bisküvilerin üzerine dökün. Tepsiyi buzdolabında bekleterek soğutun. Diğer tarafta 1,5 su bardağı süte iki poşet kremşantiyi ekleyerek mikserle çırpın. Kremşantiyi soğumuş tepsinin üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine cevizleri ilave edin. Tepsideki karışımı bıçakla boyuna tam ortasından iki eşit parçaya ayırın. Daha sonra enine yedi eşit dikdörtgen olacak şekilde altı kere kesin. 14 parça haline getirin. Her parçayı spatula yardımı ile kıvırarak kaldırın. Servis tabağına rulo şeklinde dizerek servis yapın.

Yorumlar