KEMİK SUYU KAYNATMA DERDİ BİTTİ!

Kemik suyunun faydaları ve yemeklere kattığı lezzet tartışılmaz.
Ama eskiden bu lezzete ulaşmak o kadar da kolay değildi.

Çünkü kemik suyu kaynatmak 3-4 saatten 18 saate kadar sürebilen oldukça uzun bir süreçtir. Bu da hem zaman kaybetmenize sebep olur hem de aile ekonomisi açısından oldukça zorlayıcı olabilir. Fakat şimdi Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon var.
Kemik suyunun benzersiz lezzeti, bulyon pratikliğinde, tüm yemeklerinizde. Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’u yemeğinizin suyuna atın, karıştırarak sadece 30 saniyede kolayca çözdürün, tuz veya baharat eklemeden, yemeklerinizdeki kemik suyu lezzetinin ve mis kokusunun tadını çıkarın.

BİZİM MUTFAK
KEMİK SUYU BULYON’LU TARİFLER
Kemik Suyu Bulyon’lu Sebzeli Pirinç Pilavı

Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet havuç (doğranmış)
- 1 adet kapya biber (doğranmış)
- 1 su bardağı taze börülce
- 1/2 su bardağı bezelye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2,5 su bardağı kaynar su
- 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Yapılışı
Pirinçlerin fazla nişastasını almak için bol su ile yıkayıp süzdürün.
Pilav tenceresinin içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekleyip, kızdırın.
Havuç, biber ve börülceleri de ekleyip soteleyin. Süzdürdüğünüz
pirinçleri de ekleyip, pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
Tuz, karabiber, zerdeçal ve son olarak da bezelyeleri ekleyip, üzerlerine
kaynar suyu ve Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’u ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar önce harlı ateşte, kaynadıktan
sonra kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. Ocağı kapatıp, pilavın üzerine
temiz bir bez veya havlu kağıt koyup kapağını kapatın ve pilavınızı demlemeye bırakın.
Pilavınız demlendikten sonra üzerine taze kişniş ve dilerseniz dilim limon ekleyip servis edin.