Besleyici ve Pratik
Karabuğday Pilavı Tarifi
Karabuğday Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 Paket Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
- 1 lt su
- 150 gr istiridye mantarı
- 150 gr kuzu eti
- 80 gr arpacık soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı:
Bir tencerede 1 çorba kaşığı terayağını eritip kuşbaşı kuzu etlerini yumuşayıncaya kadar kavurun. Daha sonra içine arpacık soğanları ekleyip bir süre daha kavurmaya devam edin. Ardından doğradığınız istiridye mantarlarını ekleyip 4-5 dakika kavurun. Üzerine Bakliyatlı Karabuğday Çorbası karışımını, istediğiniz miktarda tuz ve karabiberi ekleyip malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.