Besleyici ve Pratik
Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Tarifi
Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 Paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı
- 1 lt su
- 100 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Bir tencereye Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası karışımı ve 1 lt sıcak su ekleyip yarım saat kaynatın ve süzün. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı zeytin yapında küp küp doğradığınız soğan ve kıymayı 5 dakika kadar kavurun. Üzerine tuz karabiber ve haşlayıp süzdüğünüz bakliyat karışımını ekleyip 2-3 dk daha kavurmaya devam edin. Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın. Diğer yandan yufkaları 8 parçaya bölün ve soğuyan harcı yufkalara paylaştırın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve gül böreği şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180⁰de ısıttığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Başka bir kasede süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsağı çırın. Bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve paketten çıkan baharat karışımını hafifçe kavurun. Sosyete mantılarını servis taağına alıp üzerine yoğurt ve baharatlı yağ ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.