Ana Sayfa>Süper Tok Tutan Tarifler>Kinoalı Sosyete Mantısı Tarifi

Besleyici ve Pratik
Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 Paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı
  • 1 lt su
  • 100 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet yufka
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Bir tencereye Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası karışımı ve 1 lt sıcak su ekleyip yarım saat kaynatın ve süzün. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı zeytin yapında küp küp doğradığınız soğan ve kıymayı 5 dakika kadar kavurun. Üzerine tuz karabiber ve haşlayıp süzdüğünüz bakliyat karışımını ekleyip 2-3 dk daha kavurmaya devam edin. Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın. Diğer yandan yufkaları 8 parçaya bölün ve soğuyan harcı yufkalara paylaştırın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve gül böreği şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180⁰de ısıttığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Başka bir kasede süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsağı çırın. Bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve paketten çıkan baharat karışımını hafifçe kavurun. Sosyete mantılarını servis taağına alıp üzerine yoğurt ve baharatlı yağ ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Gerekli Ürünler

Bizim Mutfak Tavuklu Tarhana Çorbası

Bakliyatlı Çorbalar

Kinoa Çorbası

Detaylı İncele

Bizim Mutfak’ın yeni lezzetlerinden haberdar olmak ister misiniz?