Ana Sayfa>Süper Tok Tutan Tarifler>Kuzu Gerdanlı Maş Çorbası Tarifi

Besleyici ve Pratik
Kuzu Gerdanlı Maş Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 Paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı
  • 1,5 lt su
  • 2 adet kuzu gerdan
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 adet limon
  • 1 çorba kaşığı tam buğday unu
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

Öncelikle tencereye kuzu gerdanları alın ve üzerine yarım lt su ilave edip yarım saat haşlayın. Daha sonra aynı tencereye 1 lt sıcak su ve Bakliyatlı Maş Çorbası karışımını ekleyip yarım saat et ile birlikte pişirin. Kuzu gerdanları tencereden çıkarıp kemiklerinden ayırın ve didikleyin. Ayrı bir kasede 1 adet limonun suyu, 1 yumurta sarısı ve unu çırpıp tencereden 1 kepçe çorba ekleyerek karıştırın. Bu karışımı ve didiklediğiniz etleri kaynayan çorbaya ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dk daha pişirin. Son olarak paketten çıkan baharat karışımını, istediğiniz miktarda tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Gerekli Ürünler

Bizim Mutfak Tavuklu Tarhana Çorbası

Bakliyatlı Çorbalar

Maş Çorbası Karışımı

Detaylı İncele

Bizim Mutfak’ın yeni lezzetlerinden haberdar olmak ister misiniz?