Besleyici ve Pratik
Kuzu Gerdanlı Maş Çorbası Tarifi
Kuzu Gerdanlı Maş Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 Paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı
- 1,5 lt su
- 2 adet kuzu gerdan
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 adet limon
- 1 çorba kaşığı tam buğday unu
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle tencereye kuzu gerdanları alın ve üzerine yarım lt su ilave edip yarım saat haşlayın. Daha sonra aynı tencereye 1 lt sıcak su ve Bakliyatlı Maş Çorbası karışımını ekleyip yarım saat et ile birlikte pişirin. Kuzu gerdanları tencereden çıkarıp kemiklerinden ayırın ve didikleyin. Ayrı bir kasede 1 adet limonun suyu, 1 yumurta sarısı ve unu çırpıp tencereden 1 kepçe çorba ekleyerek karıştırın. Bu karışımı ve didiklediğiniz etleri kaynayan çorbaya ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dk daha pişirin. Son olarak paketten çıkan baharat karışımını, istediğiniz miktarda tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.