Besleyici ve Pratik
Semizotlu Maş Borani Tarifi
Semizotlu Maş Borani Tarifi
Malzemeler:
- 1 Paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı
- 1 lt su
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 100 gr kuzu eti
- 1 bağ semizotu
- 200 gr ekşi yoğurt
- Tuz
- Sarımsak
Hazırlanışı:
Tencereye iki çorba kaşığı sıvıyağ koyduktan sonra kuşabaşı doğradığınız kuzu etini ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Daha sonra içine Bakliyatlı Maş Çorbası karışımını ve 1 lt su ilave edip yarım saat pişmeye bırakın. Son aşamada ayıkladığınız semizotlarını, tuz ve sarımsakla karıştırdığınız yoğurdu ekleyip karıştırın. Bir kaç dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.