Tereyağını derin bir tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 2 dakika kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun.
2
Diğer yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri koyup ısıtın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın.
3
Üzerine şekerli vanilini de ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın.
4
Bizim Mutfak Çilekli Puding ve sütü tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
5
Helvaları kuplara veya kaselere paylaştırın. Üzerine çilekli pudingi ekleyerek soğumaya bırakın.
6
Helvaları servis tabağına ters çevirerek servis yapın.