Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Soslu Çökertme Kebabı

Soslu Çökertme Kebabı

Soslu Çökertme Kebabı

Soslu Çökertme Kebabı Malzemeleri Nelerdir ?

Et için;

  • 300 gr. Dana eti (Biftek veya bonfile) 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber (çekilmiş) Et marinasyonu için;
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • çay kaşığı karabiber Yarım su bardağı süt

Patates için;

  • orta boy patates
  • 2 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)

Tarhana Sosu;

  • Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası 1 su bardağı su
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber

Servis için;

  • 4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
Kemik Suyuna Tarhana Çorbası

Soslu Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır ?

1
Biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesilir. Marinasyon için tüm malzemeler bir kabın içerisinde karıştırılır. 1 saat buz dolabında dinlendirilir.

2
Kabuğunu soyduğunuz patatesler kibrit büyüklüğünde kesilir. Derin yağ içerisinde patatesler kızartılır. Kızaran patatesler bir kenara alınır. Etleri mümkünse döküm tavada az miktar yağ ile pişirin. Renk alan etlere tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır.

3
Sos için; Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası bir tencerenin içerisine konulur. Üzerine su eklenir, karıştırılır. İçerisine közlenmiş kırmızı biber eklenerek karıştırılır. Kaynamaya başlayan çorba ocaktan alınır. Patatesler servis tabağına konulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt, tarhana sosun bir kısmı eklenerek pişen etler eklenir. Etlerine üzerine sosun kalanı eklenir. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

İslim Kebabı

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 600 gram dana kıyması ya da tavuk kıyması
Tarifi Gör ›

Sebzeli Rulo Köfte

  • 500 g kıyma
  • 1 paket Bizim Mutfak köfte harcı
Tarifi Gör ›

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

  • 300 gr dana kaburga
  • 1 adet defneyaprağı
Tarifi Gör ›

Garniatürlü Çanak Köfte

  • 500 g kıyma
  • 1 paket Bizim mutfak köfte harcı
Tarifi Gör ›