Ana Sayfa>Tarifler>Az Tuzlu Bulyon’la Fırın Patates

Az Tuzlu Bulyon’la
Fırın Patates

Malzemeler:

  • 200 gr patates veya 6-7 adet büyük patates
  • 5-6 tane yeşil soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1. 5 tatlı kaşığı kekik

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yumurta
  • %25 Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • 1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı:

Patateslerin kabuğunu soyun ve ince ince dilimleyin. Ardından üzerine zeytinyağ, kekik, pulbiber ve doğranmış soğanı da ekleyip iyice karıştırın. Yağladığınız borcama patatesleri dizin. Harmanlama işlemi bitince düzgün bir şekilde orta boy 26-28 cm’lik tepsiye biraz dik bir şekilde dizin. Biraz geniş bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın. Diğer yandan bir bardağa ılık su koyun ve bulyonu minik minik doğrayarak suya ekleyin. Eriyene kadar karıştırın ve yumurtalı karışıma süzerek ekleyin. Süzekte birikenleri de tekrar ezerek karışıma ekleyin. Ardından galeta ununu ekleyin ve biraz telle çırptıktan sonra gezdirerek patateslere sosu dökün. (dökme esnasında sürekli karıştırarak sosu dökelim, galeta unu dibe çökmesin.) Sosu dökme işlemi bitince patates dilimlerinin aralarını kaşıkla biraz havalandırın ki sosu iyice her dilimin arasına girsin. En son üzerini düzleyin ve 180’c fırında pişirin. Biraz dinlenince üzerini yeşil soğanla süsleyin ve servis edin.

Gerekli Ürünler

Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon

Az Tuzlu Tavuk Bulyon

Detaylı İncele

Bizim Mutfak’ın yeni lezzetlerinden haberdar olmak ister misiniz?