Ana Sayfa>Tarifler>Az Tuzlu Bulyon’la Terbiyeli Patates Çorbası

Az Tuzlu Bulyon’la
Terbiyeli Patates Çorbası

Malzemeler:

  • 3-4 adet orta boy patates( küp küp doğranmış ya da rende)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • %25 Az Tuzlu Et Bulyon

Çorbanın sütlü terbiyesi:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Yemeklik küp küp doğradığınız soğanı tereyağ ile tencerede kavurun.
Tencereye unu ekleyin, unu kısık ateşte biraz karıştırın. Patatesi tencereye
ekleyip kısık ateşte un ile biraz kavurun Tencereye 6 su bardağı suyu ve
%25 Az Tuzlu Et Bulyonu ekleyerek ateşin altını açın.
Hepsini karıştırın ve tenceredeki su fokurdayınca ateşin altını kısıp çorbayı
kapaklı bir şekilde 30-40 dakika kadar pişirin. Sütlü terbiye için
1 yumurta sarısını derin bir kasede çatalla çırpın. Çırpılmış yumurtanın
üstüne 1 su bardağı süt ekleyip karıştırın. Süre sonunda tencerede
pişen patatesler iyice yumuşayınca tenceredeki malzemenizi
ister tel süzgeçten geçirerek bir tencereye aktarın isterseniz de
piştiği tencerede el blenderı ile çorbada hiç pütür kalmayana kadar çekin.
Çektiğiniz çorbadan 2 kepçe alıp sütlü terbiyeye ekleyin.
Eklediğiniz çorba ile terbiyeyi ılıtın. Çorba tenceresini de
ocakta kaynatın. Kaynayan çorbaya ılıtarak açtığınız sütlü terbiyeyi ekleyin.
Terbiyesi eklenmiş çorbayı karıştırmak şartı ile 1-2 taşım kaynatıp tencereyi
ocaktan alın. Çorbayı kaselere boşaltıp sıcak servis yapın.

Gerekli Ürünler

Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon

Az Tuzlu Et Bulyon

Detaylı İncele

Bizim Mutfak’ın yeni lezzetlerinden haberdar olmak ister misiniz?