Ana Sayfa>Tarifler>Bonfile Tarifi: Gravy Soslu

BONFİLE TARİFİ
GRAVY SOSLU

Gravy sos, İngiliz mutfağının gözde soslarındandır. ABD ve Singapur da çok tüketilen gravy sosu, yemekleriniz lezzetini arttırarak aroma verir. Et sularından yapılan ve kalınlaştırmak için ilave buğday unu veya mısır nişastası katılan bir sostur. En çok tavuk ve et yemeklerinde kullanılan gravy sosu, rosto köfte, rulo köfte ve patates püresi ile de servis edilebilir.

Bonfile Tarifi İçin Malzemeler Nelerdir?

  • 30 ml zeytinyağı
  • 500 gr bonfile
  • Taze kekik
  • 2 diş sarımsak

Gravy Sos için Malzemeler Nelerdir?

  • 15 ml zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 150 gr soğan
  • 250 gr mantar
  • 75 gr tereyağı
  • 30 gr un
  • 1 adet Bizim Mutfak Et Bulyon
  • 15 gr dijon hardal
  • 15 ml worcestershire sos(soya veya teriyaki de olur)
  • Tuz
  • Karabiber

Gravy Soslu Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?

Bonfileyi zeytinyağı ve sarımsağa bulayın. Taze kekik de ekleyerek buzdolabında yaklaşık 1 saat mümkünse bir gün önceden marinasyona bırakın.
Teflon tavayı iyice ısıtın. Marinasyona bıraktığınız bonfilenizi alıp mühürleyin. Ters düz ederek pişirdikten sonra bonfilenizi kenara alın. Sos için aynı tavaya yemeklik doğradığınız soğan ve rende sarımsaklarınızı koyun. Soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Ardından ince ince doğradığınız mantarları ekleyerek iyice soteleyin. Daha sonra tereyağı ekleyin ve eridikten sonra unu ekleyip 1 dakika karıştırın. Sonrasında yaklaşık 50 ml sıcak suda erittiğiniz Bizim Mutfak Et Bulyonu ilave edin. Kıvam aldırana kadar pişirin. Eğer su yetersiz gelirse ekstra sıcak su ekleyebilirsiniz. Ardından baharat ve worcestershire sosu ilave ettikten sonra dilimlediğiniz bonfilenizi hazırladığınız gravy sosa ekleyebilirsiniz. 7 dakika sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Gerekli Ürünler

Bizim Mutfak Et Bulyon

Bulyonlar

Et Bulyon

Detaylı İncele

Bizim Mutfak’ın yeni lezzetlerinden haberdar olmak ister misiniz?