Ana Sayfa>Tarifler>Güveçte Tavuk Tarifi

GÜVEÇTE TAVUK
TARİFİ

Güveç, yemek pişirmekte kullanılan geniş ağızlı özel toprak kaplardır. Türk mutfağında bu kaplarda pişirilen yemeklere verilen genel isimdir güveç. Balkan ülkelerinde de yaygın olan güveç, komşumuz Yunanistan mutfağında giouvetsi adı ile bilinir. Güveçte pişen yemeğin tadı ayrı bir güzel olur. Çünkü toprak kaptan aldığı o has kokuyla yemeğin tadı da bir farklı olur. Kısık ateşte malzemenin güveçte pişme süresi 2-3 saatten fazla olup, sonuç her zaman mükemmeldir.

Güveçte Tavuk Malzemeleri Nelerdir?

  • 75 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 120 gr soğan
  • 200 gr havuç
  • 500 gr tavuk göğüs
  • 30 gr çok amaçlı un
  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 200 ml krema
  • Taze kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Konserve bezelye
  • Konserve mısır
  • 1 paket milföy
  • 1 yumurta

Güveçte Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

Teflon bir tencereye tereyağını koyun. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ve rendelediğiniz sarımsakları tencereye alın ve kısık-orta ateşte terletin. Ardından küçük küpler halinde doğradığınız havuçları ekleyerek sotelemeye devam edin. Birkaç dakika soteleme işleminden sonra didiklediğiniz tavukları tencereye ilave edin. Tavuklar suyunu salıp renk almaya başladığı an unu ekleyerek karıştırın. Ardından yaklaşık 30 ml sıcak suda erittiğiniz Bizim Mutfak Tavuk Bulyonu ve kremayı ekleyebilirsiniz. Baharatları da isteğinize göre ilave ettikten sonra bezelye ve mısırı da tencereye aktararak kıvam alana kadar ara ara karıştırın.

Milföy hamurunuzu mini güveçlerinizin ağız kısmını 2 cm bırakarak daire şeklinde kesin.

Tencerede hazırladığınız yemeği mini güveçlerinize doldurun. Ardından daire şeklinde kestiğiniz milföylerle güveçlerin üstlerini kapatın ve yumurta sarısını sürdükten sonra önceden ısıttığınız 170 derecelik fırınınıza verin. Milföylerin kızardığını gördüğünüzde fırından alarak servis etmeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Gerekli Ürünler

Bizim Mutfak Tavuk Bulyon

Bulyonlar

Tavuk Bulyon

Detaylı İncele

Bizim Mutfak’ın yeni lezzetlerinden haberdar olmak ister misiniz?