Ana Sayfa>Tarifler>Kızarmış Dondurma Tarifi: Çikolata Soslu

Kızarmış Dondurma Tarifi
Çikolata Soslu

Kızarmış Dondurma, Meksika ve Çin kültürüne ait, yaz aylarının favorisi haline gelmiş, dışı sıcak içi soğuk servis edilen bir tatlı türüdür. Top haline getirilmiş dondurmanın un, panko, mısır gevreği, ceviz gibi her tarife göre farklılaşan malzemelerle kaplanması ve çok kısa süre kızartılması ile elde edilir. Üzerine çikolota sosu dökülerek servis edilen kızarmış dondurma, lezzetiyle sevdiğiniz tatlı listesinde değişiklik yapmanızı gerektirebilir.

Kızarmış Dondurma Malzemeleri Nelerdir?

  • Vanilya dondurma
  • 3 yumurta
  • 250 gr panko
  • 200 gr un
  • 500 ml ayçiçek yağı
  • Bizim Mutfak Çikolata Sos

Kızarmış Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

Vanilya dondurmayı toplar halinde ayırın ve derin dondurucuda mümkünse 1 gün önceden dondurun. Dondurduktan sonra; önce una, sonra yumurtaya ve en son pankoya bulayın. Bu işlemi 3 defa üst üste uygulayın. Daha sonra önceden kızdırdığınız derin yağa bırakın. Renk alıp kızardığında tabaklara alın. Üzerine Bizim Mutfak Çikolata Sos gezdirerek son dokunuşunuzu yapın. Afiyet olsun.

Gerekli Ürünler

Bizim Mutfak Çikolatalı Sos

Tatlılar

Çikolatalı Sos

Detaylı İncele

Bizim Mutfak’ın yeni lezzetlerinden haberdar olmak ister misiniz?