#SÜPERTOKTUTANTARİFLER

Siyez Humuslu Ciğer Güveç

Kolayca Hazırlayın!

Malzemeler

• 1 Paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Siyez Buğdayı Çorbası Karışımı
• 1 lt su
• ½ çay bardağı tahin
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 150 gr dana ciğer
• Tuz
• Pulbiber

Hazırlanışı

Bir tencereye Bakliyatlı Maş Çorbası karışımı ve 1 lt sıcak su ekleyip yarım saat kaynatın. Pişen karışımı süzüp süzdüğünüz çorba karışımına tahin, sarımsak, kimyon, zeytinyağı ve tuz ilave edip blender ile karıştırın. Karışım püre haline gelince humusu güveç kalıplarına paylaştırın. Ayrı bir 1 çorba kaşığı tereyağı eritip ciğerleri ekleyin ve her iki tarafını 2-3 dk pişirin. Pişirme sırasında paketten çıkan baharat karışımını dda ciğerlerin üzerine serpin. Pişen ciğerleri güveç kaplarındaki humusların üzerine paylaştırın. Bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı pulbiberi kavurup ciğerlerin üzerine gezdirin. Güveçleri 200⁰de ısıttığınız fırına atıp 5 dk daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.