#SÜPERTOKTUTANTARİFLER

Kinoalı Sosyete Mantısı

Kolayca Hazırlayın!

Malzemeler

• 1 Paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı
• 1 lt su
• 100 gr kıyma
• 1 orta boy soğan
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
• 2 adet yufka
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 kase süzme yoğurt
• 1 diş sarımsak

Hazırlanışı

Bir tencereye Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası karışımı ve 1 lt sıcak su ekleyip yarım saat kaynatın ve süzün. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı zeytin yapında küp küp doğradığınız soğan ve kıymayı 5 dakika kadar kavurun. Üzerine tuz karabiber ve haşlayıp süzdüğünüz bakliyat karışımını ekleyip 2-3 dk daha kavurmaya devam edin. Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın. Diğer yandan yufkaları 8 parçaya bölün ve soğuyan harcı yufkalara paylaştırın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve gül böreği şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180⁰de ısıttığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Başka bir kasede süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsağı çırın. Bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve paketten çıkan baharat karışımını hafifçe kavurun. Sosyete mantılarını servis taağına alıp üzerine yoğurt ve baharatlı yağ ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.