#SÜPERTOKTUTANTARİFLER

Bakliyatlı Anadolu Çorbası

Kolayca Hazırlayın!

Sıcak servis için

Malzemeler;
• 1 Paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
• 1 lt su
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çorba kaşığı un
• 1 adet yumurta sarısı
• Tuz

Hazırlanışı:
Ambalajın içindeki baharat karışımı paketini çıkarıp daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Paketteki bakliyat karışımını tencereye boşaltın. Üzerine 1 litre (5 su bardağı) sıcak su koyun. Ara ara karıştırarak orta ateşte, ağzı kapalı tencerede 30 dakika kaynatın. Çorbanın terbiyesi için bir kabın içerisinde 1 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını çırpın. Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ilave edin. Arzunuza göre paketten çıkan baharat karışımını da bu aşamada çorbanıza ekleyebilirsiniz. Bu ürün tuz içermediği için pişirme esnasında çorbanıza istediğiniz miktarda tuz ekleyebilirsiniz. Terbiye, baharat ve tuz ilave ettiğiniz çorbayı ara ara karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Soğuk servis için

Malzemeler;

• 1 Paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
• 1 lt su
• 2 su bardağı yoğurt
• 2 su bardağı soğuk su
• Tuz
• 3 çorba kaşığı sıvıyağ (arzuya göre)

Hazırlanışı:

Ambalajın içindeki baharat karışımı paketini çıkarıp daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Paketteki bakliyat karışımını tencereye boşaltın. Üzerine 1 litre (5 su bardağı) sıcak su koyun. Ara ara karıştırarak orta ateşte, ağzı kapalı tencerede 30 dakika kaynatın. Pişen bakliyat karışımını süzüp ayrı bir yerde soğumaya bırakın. Derin bir kabın içerisinde 2 su bardağı yoğurdu ve 2 su bardağı soğuk suyu çırpın. Soğuyan bakliyat karışımını su ile çırptığınız yoğurda ekleyin ve karıştırın. Bu ürün tuz içermediği için çorbanıza istediğiniz miktarda tuz ekleyebilirsiniz. Arzunuza göre baharat karışımını soğuk çorbaya doğrudan ekleyebilir ya da baharat karışımını bir tavada 3 çorba kaşığı sıvı yağ ile hafifçe kavurarak çorbanın üzerine dökebilirsiniz. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.