Bizim Mutfak
0

Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart

Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart

Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart

Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik

Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart Malzemeleri Nelerdir ?

Hamuru için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı
  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Siyez Buğdayı Çorbası Karışımı
  • 1 adet yumurta
  • 120 g toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart Nasıl Yapılır ?

1
Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart tarifi için ; Bizim Mutfak Bakliyatlı Çorba Karışımlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. 150 derece ısıtılmış fırında iyice kurutun. Soğuduktan sonra rondoda çekip un haline getirin ve tart yapımında kullanın.

2
Mutfak robotuna tereyağı, yumurta, şeker, un, kabartma tozu ve limon kabuğunu koyup bir hamur elde edene kadar karıştırın.

3
Oluşturduğunuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin.

4
Turtanın içi için derin bir tencereye aldığınız böğürtlen, toz şeker ve nişastayı kıvam alana kadar pişirin.

5
Dinlendirdiğiniz hamuru buzdolabından çıkarın ve yarısını ayırın. Bir yarısını yuvarlak tart kalıbının tabanına ve kenarlarına yayın. Ardından hazırladığınız iç harcı üzerine dökün.

6
Ayırdığınız hamuru da merdane yardımıyla yuvarlak açıp mini kurabiye kalıbıyla birkaç yerini keserek çıkarıp delikler oluşturun. İç harcın üzerine yerleştirin.

7
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin. Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart  fırından çıkarıldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Çikolata Soslu Pankek

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Tarifi Gör ›

Profiterol Pasta

  • 1 adet kakaolu hazır pasta keki
  • 1 paket kakaolu gofret

Profiterol hamur için; 

Tarifi Gör ›

Kabak Tatlısı

  • 1.5 kilo balkabağı (kabuksuz)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
Tarifi Gör ›