Bizim Mutfak

Trileçe Tarifi

Kaç Kişilik: 10-12

Trileçe Malzemeleri Nelerdir ?

  • 5 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet için;

  • 4,5 su bardağı ılık süt 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Karamel sos için;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 g krema

Üzeri için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
Paylaş:

Trileçe Nasıl Yapılır ?

1
Trileçe için ;bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın kabına aktarıp eşit şekilde yayın. İlk olarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Sonra ısıyı 150 dereceye düşürün ve yaklaşık 30-35 dakika daha pişirip fırından alın.

2
Şerbet için uygun bir kapta şeker ve ılık sütü, şeker eriyene kadar karıştırın. Soğuması için buzdolabında bekletin. Diğer yanda Bizim Mutfak Krem Şanti’yi soğuk süt ile çırpıp buzdolabına alın.

3
Karamelli sosu için şekeri tavaya alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayın. Şeker tamamen eriyip karamelize olunca tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. En son kremayı da ekleyip sos kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirin.

4
Ilınmış olan keki ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın. Kürdanla delikler açın. Soğuk şerbeti kekin üzerine dökün.

5
Çırpılmış krem şantiden bir miktar süslemek için ayırıp kalanını kekin üzerine yayın. Ilınmış olan karamel sosu krem şantinin üzerine yayın.

6
Ayırmış olduğunuz krem şanti ile üzerini süsleyin ve trileçe hazır. 5-6 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Pratik Tiramisu Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
Tarifi Gör ›

Elmalı Fit Tatlı Tarifi

  • 4 yemek kaşığı Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
Tarifi Gör ›

Pudingli Kadayıf Tatlısı Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Puding
Tarifi Gör ›