Bizim Mutfak

Tiftik Etli Kelle Paça Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Tiftik Etli Kelle Paça Çorbası Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Kelle Paça Çorbası
  • 200 gr. bonfile
  • Taze acı biber 4 adet
  • Kuru Arnavut biberi 4 adet
  • Toz acı biber 1 tatlı kaşığı
  • Zeytinyağı 100 ml
  • Sarımsak 1-2 diş
  • Maydanoz
  • Roka
Paylaş:

Tarifin Hikayesi

Klasik kelle paça çorbasını daha zengin ve doyurucu hale getiren tiftik etli kelle paça tarifi, sofralarınıza hem geleneksel hem de modern bir dokunuş getiriyor. Bonfileyle hazırlanan bu tarif, etin yumuşacık dokusunu kelle paçanın güçlü aromasıyla buluşturuyor.

Kaç Kişilik4-6
Hazırlık Süresi20 Dk
Pişirme Süresi40 Dk
Zorluk SeviyesiKolay

Tiftik Etli Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır ?

Tiftik Etli Kelle Paça Çorbası Tarifi
1
Sarımsakları ince ince doğrayın.

2
Etleri iri parçalar olacak şekilde doğrayın.

3
1 litre kaynamış suyun içine tane biber, tuz ve kekik ilave edin.

4
Bonfilelileri kaynamış suyun içine atın.

5
Acı yağ için, 100 ml zeytinyağının içine taze acı biberleri ve kuru Arnavut biberlerini ve toz acı biberi ekleyip kısık ateşte ısıtın.

6
Başka bir tencerede az zeytinyağının içine sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın.

7
Zeytinyağı ve sarımsağın üzerine 1 litre su ve 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Kelle Paça Çorbası ekleyin.

8
Çorbayı kaynayana kadar karıştırın.

9
Pişen etleri ince ince ayırıp çorbanın içine ilave edin.

10
Acı yağ dökerek servis edin. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Sucuklu Tarhana Çorbası Tarifi

Sucuklu Tarhana Çorbası Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Tarhana Çorbası
Tarifi Gör ›