Bizim Mutfak

Armutlu Turta

Armutlu Turta

Armutlu Turta

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Armutlu Turta Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı
  • 130 g tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı buzlu su
  • Yarım çay kaşığı tarçın

İç malzeme için;

  • 5 adet armut
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
  • Yarım paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı

Armutlu Turta Nasıl Yapılır ?

1
Armutlu Turta tarifinin ununu hazırlamak için 2 su bardağı Bizim Mutfak Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı’nı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 150 derece ısıtılmış fırında iyice kurutun. Soğuduktan sonra rondoda çekip un haline getirin ve tart yapımında kullanın.

2
Derin bir kabın içine bakliyat ununu, tarçını, kabartma tozunu, şekeri ve vanilyayı alıp iyice karıştırın. Ortasına minik küpler halinde kesilmiş soğuk tereyağını ve 2 yemek kaşığı soğuk suyu ekleyip iyice yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika süreyle dinlendirin.

3
Diğer tarafta armutların kabuklarını soyup dilimleyin. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip iyice harmanlayın. Ardından harcın içinde bulunan dilimlenmiş armutları çıkarın.

4
Buzdolabındaki hamurun ¾’ ünü tezgaha un serperek pay kalıbınızın büyüklüğüne göre açın. Yağladığınız dikdörtgen kalıba düzgünce yayın. Üzerine önce üzümlü harcı döküp yayın. Daha sonra armutları dizin.

5
Kalan hamuru yoğurup biraz yumuşattıktan sonra yaprak şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesip turtanın üzerine yerleştirin. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar 45 dakika pişirin ve Armutlu Turta hazır. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Cheesecake

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
  • 150 g çiğ fındık ve ceviz karışımı
Tarifi Gör ›

Elmalı Fit Tatlı

  • 4 yemek kaşığı Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Tarifi Gör ›

Krem Şantili Revani

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
Tarifi Gör ›

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur

  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı un
Tarifi Gör ›