1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
1,5 su bardağı aşurelik buğday
½ su bardağı nohut
½ su bardağı kuru fasulye
2.5 su bardağı şeker
10 adet kuru kayısı, küçük doğranmış
10 adet kuru incir, küçük doğranmış
1 çay bardağı kuru üzüm
½ adet elma, küp küp doğranmış
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı süt
1 adet portakal kabuğu rendesi
8 adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın
Süslemesi İçin;
Fındık
Ceviz
Çiğ badem
Antep fıstığı
Nar
Kuş üzümü
Toz tarçın
Paylaş:
Aşure Nasıl Yapılır ?
1
Aşure tarifi için ; buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı’nı üzerini geçecek kadar suda iyice pişirin.
2
Pişmiş çorba karışımını ve buğdayı bir tencereye alarak üzerine sıcak su ilave edin.
3
Küp küp doğranmış elmayı tencereye alın ve yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
4
Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kayısıyı tencereye ekleyerek 30 dakika daha pişirin. Bu sırada ara ara karıştırmaya özen gösterin ve gerekirse sıcak su ilave edin.
5
Kaynamakta olan aşureye şeker, fındık, karanfil, tarçın, kuru incir ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu aşamada tercih ettiğiniz kıvama göre su ilave edebilir veya kaynatmaya devam edebilirsiniz.
6
Aşure ‘niz hazır, servis kaselerine paylaştırın.
7
Soğuyan aşureleri dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.