Bizim Mutfak

Saray Sarması Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Saray Sarması Malzemeleri Nelerdir ?

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin

Kaplaması için:

  • 1 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık içi
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
Paylaş:

Saray Sarması Nasıl Yapılır ?

1
Tencereye süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelecek kadar karıştırarak pişirin. Kıvamını alan muhallebinizin içine vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın.

2
Geniş bir kare tepsiye Hindistan cevizini iyice yayın.

3
Hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizini yaydığınız tepsinin üzerine eşit şekilde yayın ve soğuması için buzdolabına koyun.

4
Tepsi buzdolabında soğurken bir su bardağı süt ile Bizim Mutfak Krem Şanti’yi çırpın.

5
Soğuyan tepsiyi buzdolabından çıkardıktan sonra hazırladığınız krem şantiyi muhallebinin üzerine döküp eşit şekilde yayın.

6
Hazırladığınız tatlıyı 8 eşit parçaya bölün ve böldüğünüz her parçanın üstüne fındık serpiştirin.

7
Daha sonra bir spatula yardımı ile düzgünce sarın. Rulo haline getirip servis edin afiyet olsun.

Saray Sarması Tarifi
Saray Sarması Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Çilekli Puding Topları Tarifi

Çilekli Puding Topları Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çilekli Puding
Tarifi Gör ›
Pratik Rokoko Pasta Tarifi

Pratik Rokoko Pasta Tarifi

  • 2 paket kakaolu bisküvi (250 g)
Tarifi Gör ›
Pudingli Kadayıf Tatlısı Tarifi

Pudingli Kadayıf Tatlısı Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Puding
Tarifi Gör ›