Bizim Mutfak

Bayatlamayan Puf Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Puf Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Puf Poğaça Tarifi

Kaç Kişilik: 20-24 Adet

Bayatlamayan Puf Poğaça Malzemeleri Nelerdir ?

  • 7-8 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya veya instant maya
  • 2 adet yumurta akı 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ 

İç harcı için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 4-5 dal taze soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 150 g sert beyaz peynir, rendelenmiş 

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 
  • Susam, çörek otu
Paylaş:

Bayatlamayan Puf Poğaça Nasıl Yapılır ?

1
Bir yoğurma kabının içerisine ılık su ve sütü alın. Ardından tuz, şeker ve mayayı ilave ederek karıştırın ve mayanın aktive olması için yaklaşık 10 dakika  bekleyin.

2
Yumurta akları, sıvı yağ ve kabartma tozunu ekledikten sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Aldığı kadar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurun üstünü kapatarak mayalanması için oda sıcaklığında 30 ile 45 dakika kadar dinlendirin.

3
Bu arada iç harcını hazırlayın. Önce Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı’nı  üzerini geçecek kadar su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Bu arada taze soğanı ve yeşillikleri incecik kıyıp bir kaseye alın. Rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin. Haşlanan bakliyat karışımını iyice süzün ve ılındıktan sonra yeşilliklerin üzerine ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp harmanlayın.

4
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Mayalanan hamuru, alttan üste doğru hafifçe katlayıp havasını alın. Ardından mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde açın ve hazırladığınız harçtan bir miktar koyup kenarlarından ortaya doğru toparlayarak kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak, kapalı kısım alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerini bir örtü ile örtüp tekrar mayalanması için 20 dakika kadar bekletin.

5
Mayalanan poğaçaların üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı, süt ve zeytinyağı karışımı sürüp çörek otu, susam ile süsleyip önceden ısıttığınız fırında pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak veya ılık şekilde servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Ezogelin Köfte Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Ezogelin Çorbası Karışımı
  • 1 adet soğan
Tarifi Gör ›

Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Sebzeli Çeşni
  • 1 su bardağı ılık süt
Tarifi Gör ›

Acılı Ezme Tarifi

  • 2 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 2 adet domates
Tarifi Gör ›

Kolay Mercimek Köftesi Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyuna Mercimek Çorbası
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
Tarifi Gör ›