Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 su bardağı su 1 su bardağı un
  • 1/2 paket margarin 3 adet yumurta

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
Çikolatalı Sos

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Nasıl Yapılır ?

1
Kremasını hazırlamak için, bir tencereye 2.5 su bardağı süt, 15.5 çay bardağı toz şeker ekleyin.

2
3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurtayı ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.

3
Koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.

4
Hamur için, su ve margarini ocağa tencereye alıp eritin.

5
Ardından un ekleyip sürekli karıştırın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Yumurtayı ekleyerek hamura yedirin. 15 dakika daha dinlendirin.

6
1’er tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdına arada boşluk kalacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

7
Bizim Mutfak Çikolata sosunu talimata göre hazırlayın. Pişen hamuru oda sıcaklığında bekletin.

8
Hamurun alt kısımlarına bıçakla delik açın, içine hazırladığınız kremayla doldurun.

9
Hazırladığınız sosu profiterol hamurunun üzerine döküp servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Magnolia

  • 1 paket Bizim Mutfak vanilyalı puding
  • 200 gr krema
Tarifi Gör ›

Kabak Tatlısı

  • 1.5 kilo balkabağı (kabuksuz)
  • 1.5 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı su

Çubuk tarçın Servis için:

Tarifi Gör ›

İrmik Topları

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı irmik 7 yemek kaşığı şeker
Tarifi Gör ›

Armutlu Turta

  • 2 su bardağı Bizim Mutfak bakliyatlı Kinoalı Mercimek çorba karışımı (un haline getirilecek)
  • 130 gr tereyağı
Tarifi Gör ›