Menü
Çorbalar
Az Tuzlu Çorbalar
Bakliyatlı Çorbalar
Kemik Suyuna Çorbalar
Klasik Çorbalar
Bulyonlar
Az Tuzlu Bulyonlar
Kemik Suyu Bulyon
Serbest Gezen Tavuk Bulyon
%100 Yerli Besi Et Bulyon
Harçlar
Çıtır Pane Harcı
Köfte Harcı
Sebzeli Çeşni
Tatlılar
Puding
Krem Şanti & Çikolata Sos
Az Tuzlular
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Aperatifler
Çocuklar İçin
Et Yemekleri
Pratik Tatlılar
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Sebze Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Pilavlar
Makarnalar
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
English
#bizimmutfak
Çorbalar
Az Tuzlu Çorbalar
Bakliyatlı Çorbalar
Kemik Suyuna Çorbalar
Klasik Çorbalar
Bulyonlar
Az Tuzlu Bulyonlar
Kemik Suyu Bulyon
Serbest Gezen Tavuk Bulyon
%100 Yerli Besi Et Bulyon
Harçlar
Çıtır Pane Harcı
Köfte Harcı
Sebzeli Çeşni
Tatlılar
Puding
Krem Şanti & Çikolata Sos
Az Tuzlular
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Aperatifler
Çocuklar İçin
Et Yemekleri
Pratik Tatlılar
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Sebze Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Pilavlar
Makarnalar
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
Blog
İletişim
English
#bizimmutfak
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur
Anasayfa
»
Tarifler
»
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur
Anasayfa
»
Tarifler
»
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur
Tarif Kategorileri
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Aperatifler
Çocuklar İçin
Et Yemekleri
Pratik Tatlılar
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Sebze Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Pilavlar
Makarnalar
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Malzemeleri Nelerdir ?
1 su bardağı su 1 su bardağı un
1/2 paket margarin 3 adet yumurta
Kreması için:
500 ml süt
1.5 çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilin
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Nasıl Yapılır ?
1
Kremasını hazırlamak için, bir tencereye 2.5 su bardağı süt, 15.5 çay bardağı toz şeker ekleyin.
2
3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurtayı ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
3
Koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.
4
Hamur için, su ve margarini ocağa tencereye alıp eritin.
5
Ardından un ekleyip sürekli karıştırın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Yumurtayı ekleyerek hamura yedirin. 15 dakika daha dinlendirin.
6
1’er tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdına arada boşluk kalacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
7
Bizim Mutfak Çikolata sosunu talimata göre hazırlayın. Pişen hamuru oda sıcaklığında bekletin.
8
Hamurun alt kısımlarına bıçakla delik açın, içine hazırladığınız kremayla doldurun.
9
Hazırladığınız sosu profiterol hamurunun üzerine döküp servis edin.
Diğer Tariflerimiz
Kızarmış Dondurma Tarifi: Çikolata Soslu
Vanilya dondurma
3 yumurta
Tarifi Gör ›
Ağlayan Kek
Tarifi Gör ›
İç Baklalı Ayran Aşı Çorbası
1 paket
Anadolu Çorbası Karışımı
500 gr süzme yoğurt
Tarifi Gör ›
Ceviz İle Kavrulmuş Tel Kadayıflı Puding
1 paket Bizim Mutfak vanilyalı puding
1 paket Bizim Mutfak krem şanti
Tarifi Gör ›