Bizim Mutfak

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Tarifi

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Tarifi

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Tarifi

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Malzemeleri Nelerdir ?

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket margarin 
  • 3 adet yumurta

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin

Sosu için:

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Sos
Paylaş:

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Nasıl Yapılır ?

1
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur ‘un kremasını hazırlamak için, bir tencereye 500 ml süt ve 1.5 çay bardağı toz şeker ekleyin.

2
3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurtayı ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.

3
Koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.

4
Hamur için, su ve margarini ocağa tencereye alıp eritin.

5
Ardından un ekleyip sürekli karıştırın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Yumurtayı ekleyerek hamura yedirin. 15 dakika daha dinlendirin.

6
1’er tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdına arada boşluk kalacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

7
Bizim Mutfak Çikolatalı Sos’u talimata göre hazırlayın. Pişen hamuru oda sıcaklığında bekletin.

8
Hamurun alt kısımlarına bıçakla delik açın, içini hazırladığınız kremayla doldurun.

9
Hazırladığınız sosu profiterol hamurunun üzerine döküp servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Magnolia Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding
  • 200 g krema
Tarifi Gör ›

Elmalı Fit Tatlı Tarifi

  • 4 yemek kaşığı Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Tarifi Gör ›

Saray Sarması Tarifi

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
Tarifi Gör ›