Bizim Mutfak

Dana Nuar Tarifi

Kaç Kişilik: 6

Dana Nuar Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (et için)
  • 800 g dana nuar dilimleri (yağsız ve sinirsiz dana but eti)
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 dal biberiye
Paylaş:

Dana Nuar Nasıl Yapılır ?

1
Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı paketi üzerinde yazan talimatlara göre et dilimlerini 5 dakika marine edin. Bu esnada sarımsakların kabuklarını tek tek ayıklayın.

2
Süre sonunda etleri marinasyondan çıkarıp baharat karışımı ile harmanlayın. Ayçiçek yağını döküm bir tavada ısıtın. Dana nuar dilimlerini ateşe alıp ara sıra çevirerek pişirin ve bir kaba çıkarın.

3
Havuçların kabuklarını soyun ve iri jülyen doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ince piyazlık şeklinde doğrayıp hazırlayın. Tereyağını ayrı bir tavada eritin. Doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Ardından sarımsakları ekleyin ve sotelemeye devam edin. Unu ilave edin ve renk alan soğanlarla birlikte kavurun. Havuçları ve sıcak suyu da ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

4
Mühürlediğiniz etleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Pişirdiğiniz soğanları etlerin üzerine yayıp biberiye yapraklarını ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika etler yumuşayana kadar pişirin. Fırından alın ve arzu ederseniz yanında patates püresi eşliğinde servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Kremalı Mantar Soslu Bonfile Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Mantar Çorbası
Tarifi Gör ›

Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi Tarifi

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Tarifi Gör ›