Bizim Mutfak

Dana Nuar

Dana Nuar

Dana Nuar

Kaç Kişilik: 6

Dana Nuar Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (et için)
  • 800 g dana nuar dilimleri (yağsız ve sinirsiz dana but eti)
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 dal biberiye

Dana Nuar Nasıl Yapılır ?

1
Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı paketi üzerinde yazan talimatlara göre et dilimlerini 5 dakika marine edin. Bu esnada sarımsakların kabuklarını tek tek ayıklayın.

2
Süre sonunda etleri marinasyondan çıkarıp baharat karışımı ile harmanlayın. Ayçiçek yağını döküm bir tavada ısıtın. Dana nuar dilimlerini ateşe alıp ara sıra çevirerek pişirin ve bir kaba çıkarın.

3
Havuçların kabuklarını soyun ve iri jülyen doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ince piyazlık şeklinde doğrayıp hazırlayın. Tereyağını ayrı bir tavada eritin. Doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Ardından sarımsakları ekleyin ve sotelemeye devam edin. Unu ilave edin ve renk alan soğanlarla birlikte kavurun. Havuçları ve sıcak suyu da ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

4
Mühürlediğiniz etleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Pişirdiğiniz soğanları etlerin üzerine yayıp biberiye yapraklarını ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika etler yumuşayana kadar pişirin. Fırından alın ve arzu ederseniz yanında patates püresi eşliğinde servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Kilis Tava

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g kuzu kıyma
Tarifi Gör ›

Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 125 g tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış olmalı 
Tarifi Gör ›

Kemik Suyu Bulyonlu Mantı

  • 2 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 500 g hazır mantı
Tarifi Gör ›

Acem Pilavı

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı pirinç
Tarifi Gör ›