Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Acem Pilavı

Acem Pilavı

Acem Pilavı

4 Kişilik

Acem Pilavı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 g kuşbaşı dana eti
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet Bizim Mutfak ilikli kemik suyu bulyon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam yenibahar

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
Kemik Suyu Bulyon

Acem Pilavı Nasıl Yapılır ?

1
Pirinci yıkamadan bir kaba alın, üstüne bolca tuz serpin ve üstüne çıkacak kadar ılık su ekledikten sonra yaklaşık 30 dakika kabarması için bir kenarda bekletin.

2
Pirinçler kabarırken teflon bir tencereyi ocakta ısıtın ve etleri içine atıp kavurmaya başlayın. Etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun ve etler suyunu çektikten sonra üstlerine geçecek kadar sıcak su ilave edip, ara ara karıştırarak etler tüm suyu çekene dek pişirmeye devam edin.

3
Etler piştikten ve suyu çektikten sonra içine bir yemek kaşığı tereyağını ve tuzunu ekleyip karıştırın. Soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Havuçların da kabuklarını soyun ve kibrit çöpü gibi doğrayın.

4
Bir pilav tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağını ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene dek kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra içine doğradığınız havuçları ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından kabarmış olan pirinçleri süzün ve bol suyla yıkadıktan sonra tencereye ilave edin.

5
İlikli kemik suyu bulyonu 1 bardak sıcak suyun içinde eritin. Tuz, karabiber ve yenibaharı ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak suyu da ilave edin. kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatın ve altını kısıp, pirinçler suyu çekene dek yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın.

6
Bademleri bir kaba alın ve üstlerine geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşamaları için bekletin. Yumuşadıklarında kabuklarını soyun. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı alıp, bademleri ve dolmalık fıstıkları kavurun.

7
Pilav piştikten sonra altını kapatıp, üstüne bir kağıt havlu koyarak 10 dakika kadar demlendirin. Pilavı bir servis tabağına alın ve üstüne etleri gezdirin. En üste kavurduğunuz badem ve dolmalık fıstıkları serpip, ince doğranmış maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

  • 300 gr dana kaburga
  • 1 adet defneyaprağı
Tarifi Gör ›

Soslu Çökertme Kebabı

  • 300 gr. Dana eti (Biftek veya bonfile) 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Tarifi Gör ›

Gravy Soslu Bonfile

  • 30 ml zeytinyağı
  • 500 gr bonfile
Tarifi Gör ›

Sulu Köfte

  • Bizim Mutfak Kemik Suyuna Mercimek Çorbası
  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›