Menü
Çorbalar
Az Tuzlu Çorbalar
Bakliyatlı Çorbalar
Kemik Suyuna Çorbalar
Klasik Çorbalar
Bulyonlar
Az Tuzlu Bulyonlar
Kemik Suyu Bulyon
Serbest Gezen Tavuk Bulyon
%100 Yerli Besi Et Bulyon
Harçlar
Çıtır Pane Harcı
Köfte Harcı
7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Et ve Tavuk Çeşnisi
Tatlılar
Puding
Krem Şanti & Çikolata Sos
Az Tuzlular
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
English
#bizimmutfak
Çorbalar
Az Tuzlu Çorbalar
Bakliyatlı Çorbalar
Kemik Suyuna Çorbalar
Klasik Çorbalar
Bulyonlar
Az Tuzlu Bulyonlar
Kemik Suyu Bulyon
Serbest Gezen Tavuk Bulyon
%100 Yerli Besi Et Bulyon
Harçlar
Çıtır Pane Harcı
Köfte Harcı
7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Et ve Tavuk Çeşnisi
Tatlılar
Puding
Krem Şanti & Çikolata Sos
Az Tuzlular
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
Blog
İletişim
English
0
Ezogelin Aşure
Anasayfa
»
Tarifler
»
Ezogelin Aşure
Ezogelin Aşure
Anasayfa
»
Tarifler
»
Ezogelin Aşure
Ezogelin Aşure
Tarif Kategorileri
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Ezogelin Aşure Malzemeleri Nelerdir ?
1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Ezogelin Çorbası Karışımı
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı buğday
Yarım su bardağı kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru incir
800 gram şeker
1 adet portakal kabuğu
2-3 adet karanfil
3 litre su
Süslemek için malzemeler;
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı badem
Yarım su bardağı ceviz
1 adet nar
Yarım çay bardağı toz Antep fıstığı
Ezogelin Aşure Nasıl Yapılır ?
1
Ezogelin Aşure tarifi için ; nohut, buğday ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ayrı ayrı suda bekletin.
2
Buğdayı 1 litre suya ekleyerek boza kıvamına gelecek şekilde yumuşayıp dağılana kadar haşlayın, gerekirse su ekleyerek kıvamı tutturun.
3
Nohut, kuru fasulye ve Bizim Mutfak Bakliyatlı Ezogelin Çorbası Karışımı’nı ayrı ayrı haşlayarak iyice pişirin.
4
Kuru kayısı ve kuru incirleri küp küp doğrayın.
5
Haşladığınız bütün malzemeleri, kuru kayısı ve kuru inciri birleştirip pişirin.
6
Karanfilleri ve portakal kabuğunu ekleyin.
7
Koyuluğu boza kıvamına gelene kadar su ekleyin.
8
Son olarak şeker ekleyin ve karıştırarak pişirin.
9
Tanelerin dibe çökmemesi için aşureyi kaselere doldurmadan önce ılımasını bekleyin. Ezogelin Aşure hazır.
Üzerini süsleyerek servis edin.
Diğer Tariflerimiz
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur
1 su bardağı su
1 su bardağı un
Tarifi Gör ›
Çilekli Pudingli İrmik Helvası
500 g irmik
200 g tereyağı
Tarifi Gör ›
Barbie Pastası
5 adet hazır pasta tabanı
Orman meyveleri
Süslemek için:
Tarifi Gör ›
İrmik Tatlısı
1 litre süt
1 su bardağı irmik
Tarifi Gör ›