Bizim Mutfak

Gelin Pastası

Gelin Pastası

Gelin Pastası

Kaç Kişilik: 10-12

Gelin Pastası Malzemeleri Nelerdir ?

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Muhallebi için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Gelin Pastası Nasıl Yapılır ?

1
Gelin Pastası için ; yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpın. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip tekrar karıştırın. Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayarak kek hamurunu dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Kürdan yardımı ile kontrol edin ve fırından alıp soğumaya bırakın.

2
Süt ve toz şekeri karıştırın ve kek tamamen soğuduktan sonra üzerine dökün.

3
Muhallebisi için, süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı karıştırın kıvam alana kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilık bir hale geldikten sonra Bizim Mutfak Krem Şanti’yi ekleyin ve mikserle çırpın. (Eğer katı olursa yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.) Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine döküp eşit şekilde yayın. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra üzerine Gelin Pastası üzerine hindistan cevizi serperek servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Ceviz İle Kavrulmuş Tel Kadayıflı Puding

  • 1 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding
  • 1 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
Tarifi Gör ›

Pudingli Kadayıf Tatlısı

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Puding
  • 3 su bardağı süt
Tarifi Gör ›

Brownie

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 1 su bardağı çiğ badem
Tarifi Gör ›

Çilekli Pudingli Lokma Krep

  • 6 tepeleme yemek kaşığı Bizim Mutfak Çilekli Puding
  • 2 adet yumurta
Tarifi Gör ›