Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Kremalı Kabak

Kremalı Kabak

Kremalı Kabak

4 Kişilik

Kremalı Kabak Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik suyuna düğün çorbası
  • 200 ml krema
  • 1 kg kabak
  • 250 g mantar (Dilimlenmiş)
  • 500 g kemiksiz ızgara tavuk eti
  • Tuz-Karabiber

ÜZERİ İÇİN

  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Kemik Suyuna Düğün Çorbası

Kremalı Kabak Nasıl Yapılır ?

1
Bir fırın kabını zeytinyağı ile hafif yağlayın ve tavuk etlerini dizin. Üzerine dilimlenmiş mantarları yerleştirin.

2
Derin bir kaseye kremayı aktarın. Üzerine Bizim Mutfak Kemik Suyuna Düğün Çorbası karışımını ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın. Kabakları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan yuvarlak dilimleyin ve kremalı karışımın içine ilave edin.

3
Tuzunu ayarlayın, karabiber ile tadlandırıp kabakların her tarafını kremalı karışıma bulayın. Mantarların üzerine dizin ve kalan krema karışımını da üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

4
Fırından almadan 5 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Fırından alın ve bekletmeden servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Sulu Köfte

  • Bizim Mutfak Kemik Suyuna Mercimek Çorbası
  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›

Siyez Buğdaylı ve Elmalı Kereviz Salatası

  • 1 paket Bizim Mutfak Siyez Buğdaylı Bakliyatlı çorba karışımı
  • 2 adet kereviz (1/2 kg)
Tarifi Gör ›

Maş-Kek

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
Tarifi Gör ›

Raw Cheesecake (Pişmeyen)

  • 150 gr çiğ fındık ve ceviz karışımı
  • 5 adet hurma (10 dakika sıcak suda beklemiş, çekirdeksiz)
Tarifi Gör ›