Bizim Mutfak

Tavuklu Kremalı Kabak

Tavuklu Kremalı Kabak

Tavuklu Kremalı Kabak

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Tavuklu Kremalı Kabak Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyuna Düğün Çorbası
  • 200 ml krema
  • 1 kg kabak
  • 250 g mantar (Dilimlenmiş)
  • 500 g kemiksiz ızgara tavuk eti
  • Tuz-Karabiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Tavuklu Kremalı Kabak Nasıl Yapılır ?

1
Tavuklu Kremalı Kabak tarifi için ; bir fırın kabını zeytinyağı ile hafif yağlayın ve tavuk etlerini dizin. Üzerine dilimlenmiş mantarları yerleştirin.

2
Derin bir kaseye kremayı aktarın. Üzerine Bizim Mutfak Kemik Suyuna Düğün Çorbası karışımını ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın. Kabakları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan yuvarlak dilimleyin ve kremalı karışımın içine ilave edin.

3
Tuzunu ayarlayın, karabiber ile tatlandırıp kabakların her tarafını kremalı karışıma bulayın. Mantarların üzerine dizin ve kalan krema karışımını da üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

4
Fırından almadan 5 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Tavuklu Kremalı Kabak hazır .Fırından alın ve bekletmeden servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Maşlı Karnabahar Lazanya

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışım
  • 1 adet karnabahar
Tarifi Gör ›

Fırında Patatesli Enginar

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 6 adet enginar
Tarifi Gör ›

Fırında Vişneli Biber Dolması

  • Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 10 adet dolmalık biber
Tarifi Gör ›

Lor Peynirli Renkli Biber Dolması

  • 2 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
  • 6 adet renkli dolmalık biber
Tarifi Gör ›