Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Maşlı Karnabahar Lazanya

Maşlı Karnabahar Lazanya

Maşlı Karnabahar Lazanya

Maşlı Karnabahar Lazanya Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet karnabahar
  • 1 Paket Bizim Mutfak Maş çorba karışımı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 Yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Rende Kaşar

Beşamel Sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat
Maş Çorbası Karışımı

Maşlı Karnabahar Lazanya Nasıl Yapılır ?

1
Tereyağı bir tencerede eritilir. Üzerine un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş süt eklenir. Topaklanmaması için çırpmaya devam edilir. Üzerine tuz, karabiber ve muskat eklenerek karıştırılır.

2
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatılır. 1 adet karnabaharı parçalara ayırdıktan sonra tencere içerisine konularak haşlanır.

3
Bizim Mutfak Maş çorba karışımı ayrı bir tencerenin içerine konulur ve üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Bir tavanın içine tereyağı konulur ve eritilir. Eriyen tereyağının üzerine salça ve haşlanan çorba karışımı eklenerek kavrulur. Üzerine baharatları eklenerek karıştırılır. Fırın tepsinin içine karnabaharlar konulur üzerine çorba karışımı eklenir.

4
Beşamel sos karnabaharların üzerine dökülür. Rende kaşar eklenir. 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Siyez Buğdaylı ve Elmalı Kereviz Salatası

  • 1 paket Bizim Mutfak Siyez Buğdaylı Bakliyatlı çorba karışımı
  • 2 adet kereviz (1/2 kg)
Tarifi Gör ›

Maş-Kek

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
Tarifi Gör ›

Raw Cheesecake (Pişmeyen)

  • 150 gr çiğ fındık ve ceviz karışımı
  • 5 adet hurma (10 dakika sıcak suda beklemiş, çekirdeksiz)
Tarifi Gör ›

Bitter Çikolatalı Siyez Kurabiye

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
Tarifi Gör ›