Bizim Mutfak

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar

Kaç Kişilik: 4

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 200 g balkabağı
  • 10-12 adet arpacık soğan, kabuğu soyulmuş 
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 
  • 5-6 adet temizlenmiş enginar çanağı  
  • 1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • Yarım limonun suyu 
  • 4-5  dal dereotu, kıyılmış

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Nasıl Yapılır ?

1
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar tarifi için; Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u  1 bardak sıcak suda eritin.

2
Balkabaklarını parizyen kaşıkla çıkartıp toplar elde edin.

3
Arpacık soğanlarını ve balkabaklarını 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.

4
Enginarları tencereye yerleştirin.

5
Enginarların yarısına gelecek şekilde bulyonlu suyu ve portakal suyunu dökün.

6
Tozşekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin.

7
Yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.

8
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, 25-30 dakika pişirin.

9
Ocaktan almadan birkaç dakika önce kıyılmış dereotunu serpin, yarım limonu sıkın.Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar hazır,afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Tavada Zerdeçallı Tavuk

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon 
  • 2 su bardağı su (400 ml) 
Tarifi Gör ›

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Tavuk Çorbası
  • 6 adet enginar (haşlanmış)
Tarifi Gör ›

Havuçlu Patates Topları

  • 1 adet Bizim Mutfak %25 Az Tuzlu Et Bulyon
  • 3 adet haşlanmış patates
Tarifi Gör ›

Az Tuzlu Kış Sebzeli Ezogelin Çorbası

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Ezogelin Çorbası 
  • 6 bardak içme suyu 
Tarifi Gör ›