Menü
Çorbalar
Az Tuzlu Çorbalar
Bakliyatlı Çorbalar
Kemik Suyuna Çorbalar
Klasik Çorbalar
Bulyonlar
Az Tuzlu Bulyonlar
Kemik Suyu Bulyon
Serbest Gezen Tavuk Bulyon
%100 Yerli Besi Et Bulyon
Harçlar
Çıtır Pane Harcı
Köfte Harcı
7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Et ve Tavuk Çeşnisi
Tatlılar
Puding
Krem Şanti & Çikolata Sos
Az Tuzlular
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
English
#bizimmutfak
Çorbalar
Az Tuzlu Çorbalar
Bakliyatlı Çorbalar
Kemik Suyuna Çorbalar
Klasik Çorbalar
Bulyonlar
Az Tuzlu Bulyonlar
Kemik Suyu Bulyon
Serbest Gezen Tavuk Bulyon
%100 Yerli Besi Et Bulyon
Harçlar
Çıtır Pane Harcı
Köfte Harcı
7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Et ve Tavuk Çeşnisi
Tatlılar
Puding
Krem Şanti & Çikolata Sos
Az Tuzlular
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
Blog
İletişim
English
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi
Anasayfa
»
Tarifler
»
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi
Anasayfa
»
Tarifler
»
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi
Tarif Kategorileri
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Kaç Kişilik: 4
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeleri Nelerdir ?
1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
1 su bardağı sıcak su
200 g balkabağı
10-12 adet arpacık soğan, kabuğu soyulmuş
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
5-6 adet temizlenmiş enginar çanağı
1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
4-5 dal dereotu, kıyılmış
Paylaş:
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Nasıl Yapılır ?
1
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar tarifi için; Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u 1 bardak sıcak suda eritin.
2
Balkabaklarını parizyen kaşıkla çıkartıp toplar elde edin.
3
Arpacık soğanlarını ve balkabaklarını 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
4
Enginarları tencereye yerleştirin.
5
Enginarların yarısına gelecek şekilde bulyonlu suyu ve portakal suyunu dökün.
6
Tozşekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin.
7
Yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.
8
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, 25-30 dakika pişirin.
9
Ocaktan almadan birkaç dakika önce kıyılmış dereotunu serpin, yarım limonu sıkın.Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar hazır,afiyet olsun.
Diğer Tariflerimiz
Tavada Zerdeçallı Tavuk Tarifi
1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
2 su bardağı su (400 ml)
Tarifi Gör ›
Havuçlu Patates Topları Tarifi
1 adet Bizim Mutfak %25 Az Tuzlu Et Bulyon
3 adet haşlanmış patates
Tarifi Gör ›
Kıymalı Lazanya Tarifi
1 paket lazanya yaprağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tarifi Gör ›
Köz Biber Soslu Makarna
10 adet kapya biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarifi Gör ›