Menü
Çorbalar
Az Tuzlu Çorbalar
Bakliyatlı Çorbalar
Kemik Suyuna Çorbalar
Klasik Çorbalar
Bulyonlar
Az Tuzlu Bulyonlar
Kemik Suyu Bulyon
Serbest Gezen Tavuk Bulyon
%100 Yerli Besi Et Bulyon
Harçlar
Çıtır Pane Harcı
Köfte Harcı
7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Et ve Tavuk Çeşnisi
Tatlılar
Puding
Krem Şanti & Çikolata Sos
Az Tuzlular
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
English
#bizimmutfak
Çorbalar
Az Tuzlu Çorbalar
Bakliyatlı Çorbalar
Kemik Suyuna Çorbalar
Klasik Çorbalar
Bulyonlar
Az Tuzlu Bulyonlar
Kemik Suyu Bulyon
Serbest Gezen Tavuk Bulyon
%100 Yerli Besi Et Bulyon
Harçlar
Çıtır Pane Harcı
Köfte Harcı
7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Et ve Tavuk Çeşnisi
Tatlılar
Puding
Krem Şanti & Çikolata Sos
Az Tuzlular
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
Blog
İletişim
English
0
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar
Anasayfa
»
Tarifler
»
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar
Anasayfa
»
Tarifler
»
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar
Tarif Kategorileri
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Kaç Kişilik: 4
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeleri Nelerdir ?
1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
1 su bardağı sıcak su
200 g balkabağı
10-12 adet arpacık soğan, kabuğu soyulmuş
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
5-6 adet temizlenmiş enginar çanağı
1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
4-5 dal dereotu, kıyılmış
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Nasıl Yapılır ?
1
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar tarifi için; Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u 1 bardak sıcak suda eritin.
2
Balkabaklarını parizyen kaşıkla çıkartıp toplar elde edin.
3
Arpacık soğanlarını ve balkabaklarını 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
4
Enginarları tencereye yerleştirin.
5
Enginarların yarısına gelecek şekilde bulyonlu suyu ve portakal suyunu dökün.
6
Tozşekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin.
7
Yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.
8
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, 25-30 dakika pişirin.
9
Ocaktan almadan birkaç dakika önce kıyılmış dereotunu serpin, yarım limonu sıkın.Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar hazır,afiyet olsun.
Diğer Tariflerimiz
Köfteli Ezogelin Çorbası
1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Ezogelin Çorbası
1 adet küçük boy havuç
Tarifi Gör ›
Tavada Zerdeçallı Tavuk
1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
2 su bardağı su (400 ml)
Tarifi Gör ›
Patlıcan Oturtma
3 adet büyük boy patlıcan
200 g kıyma
Tarifi Gör ›
Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı
1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
½ paket arpa şehriye
Tarifi Gör ›