Bizim Mutfak

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş

Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş Malzemeleri Nelerdir ?

  • 3 adet tavuk göğüs eti
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2-3 su bardağı su
  • Yeteri kadar bambu şiş

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Kaplaması için;

  • 1 su bardağı Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş Nasıl Yapılır ?

1
Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş tarifi için ;tavuk göğüs etlerini iri küpler halinde doğrayın. Derin bir kasede karbonat ve suyu karıştırın. Tavuk etlerini içine aktarın ve 20-25 dakika bekletip suyunu iyice süzün.

2
Diğer yanda başka bir kasede yumurtayı tel çırpıcıyla iyice çırpın. Maden suyunu ve tuzu ekleyin. Ardından nişasta, un ve Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası’nı (toz olarak) sırasıyla ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

3
Tavuk etlerini bambu şişlere çok sıkışık olmayacak şekilde dizin. Galeta unu ve Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası’nı (toz olarak) yayvan bir fırın kabına aktarıp harmanlayın.

4
Geniş ve derin bir kızartma tenceresinde yağı ısıtın. Hazırladığınız şişleri önce sosa batırın ve her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın. Ardından galeta unu ve tarhana karışımıyla kaplayın ve kızgın yağa atıp altın rengini alana kadar kızartın ve sıcak servis yapın.Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş ‘ leriniz hazır. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Tavuk Güveç

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 75 g tereyağı
Tarifi Gör ›

Tarhanalı Tavuk Baget

  • 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası
  • 8 adet tavuk baget
Tarifi Gör ›

Tavada Zerdeçallı Tavuk

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon 
  • 2 su bardağı su (400 ml) 
Tarifi Gör ›

Çıtır Tavuk Lokum

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 7-8 parça parmak şeklinde doğranmış tavuk eti
Tarifi Gör ›