Bizim Mutfak

Sebzeli Rulo Köfte

Sebzeli Rulo Köfte

Sebzeli Rulo Köfte

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Sebzeli Rulo Köfte Malzemeleri Nelerdir ?

Köftesi için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g kıyma
  • 1 adet yumurta

İç harcı için;

  • 500 g ıspanak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Dil peyniri

Garnitür için;

  • 3-4 patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası
  • 4 domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Sebzeli Rulo Köfte Nasıl Yapılır ?

1
Sebzeli Rulo Köfte tarifi için ; Bizim Mutfak Köfte Harcı paketinin üzerinde yazan talimatlara göre köftenizi yoğurun ve hazırlayın. Buzdolabına alıp 15-20 dakika dinlendirin.

2
İç harcı için, ıspanakları yıkayın. Suyunu süzüp ince kıyın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Doğradığınız ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar suyunu çekinceye kadar sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.

3
Köfte için hazırladığınız kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt arasında açın. Kenarlarını düzleştirmek için bıçakla keserek kare şekli verin. İçine ıspanaklı harçtan bir miktar yayın ve bir parça dil peyniri yerleştirin. Yağlı kağıt yardımıyla kenarlarından tutup köfteyi rulo şeklinde sarın. Kenarlarını da kapatıp şekil verin ve yağlı kağıt üzerine dizin.

4
Yıkayıp kuruladığınız patatesleri halka dilimleyin. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve patatesleri ilave edin. Patatesler kızarmaya başlayınca bir kasede karıştırdığınız tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Patatesleri bir fırın kabına aktarın. Aynı tavada bu defa köfteleri renkleri dönünceye kadar çevirerek hafif pişirin. Patateslerin üzerine hazırladığınız köfteleri sıralayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

5
Sosu için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin.Üzerine rendelediğiniz domatesler ile Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası’nı ilave edin ve yeteri kadar su ekleyip kıvamlı bir sos pişirin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve fırından çıkardığınız köftelerin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Fırında Sebzeli ve Beşamelli Köfte

  • 1 kase brokoli 
  • 1 kase karnabahar 
Tarifi Gör ›

Kemik Suyu Bulyonlu Mantı

  • 2 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 500 g hazır mantı
Tarifi Gör ›

Çökertme Kebabı

  • 300 g dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Et marinasyonu için;

Tarifi Gör ›

Kilis Tava

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g kuzu kıyma
Tarifi Gör ›