Bizim Mutfak

Gravy Soslu Bonfile

Gravy Soslu Bonfile

Gravy Soslu Bonfile

Gravy Soslu Bonfile Malzemeleri Nelerdir ?

  • 30 ml zeytinyağı
  • 500 g bonfile
  • Taze kekik
  • 2 diş sarımsak

Gravy sos için;

  • 1 adet Bizim Mutfak Et Bulyon
  • 15 ml zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 150 g soğan
  • 250 g mantar
  • 75 g tereyağı
  • 30 g un
  • 15 g dijon hardal
  • 15 ml Worcestershire sosu (soya veya teriyaki sos da olur)
  • Tuz
  • Karabiber

Gravy Soslu Bonfile Nasıl Yapılır ?

1
Gravy Soslu Bonfile tarifi için ; bonfileyi zeytinyağı ve sarımsağa bulayın. Taze kekik de ekleyerek buzdolabında yaklaşık 1 saat mümkünse bir gün önceden marinasyona bırakın.5 dakikada marinasyon için Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı ürünümüzü kullanabilirsiniz.

2
Teflon tavayı iyice ısıtın. Marinasyona bıraktığınız bonfilenizi alıp mühürleyin. Ters düz ederek pişirdikten sonra bonfilenizi kenara alın. Sos için aynı tavaya yemeklik doğradığınız soğan ve rende sarımsaklarınızı koyun. Soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın.

3
Ardından ince ince doğradığınız mantarları ekleyerek iyice soteleyin. Daha sonra tereyağı ekleyin ve eridikten sonra unu ekleyip 1 dakika karıştırın. Sonrasında yaklaşık 50 ml sıcak suda erittiğiniz Bizim Mutfak Et Bulyon’u ilave edin. Kıvam aldırana kadar pişirin.

4
Eğer su yetersiz gelirse ekstra sıcak su ekleyebilirsiniz. Ardından baharat ve Worcestershire sosu ilave ettikten sonra dilimlediğiniz bonfilenizi hazırladığınız Gravy sosa ekleyebilirsiniz.

5
7 dakika sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Gravy Soslu Bonfile hazır .Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Kayseri Yağlaması

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g dana kıyma
Tarifi Gör ›

Fırında Sebzeli ve Beşamelli Köfte

  • 1 kase brokoli 
  • 1 kase karnabahar 
Tarifi Gör ›

Patlıcan Oturtma

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 200 g kıyma
Tarifi Gör ›

Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 125 g tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış olmalı 
Tarifi Gör ›