Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Gravy Soslu Bonfile

Gravy Soslu Bonfile

Gravy Soslu Bonfile

Gravy Soslu Bonfile Malzemeleri Nelerdir ?

  • 30 ml zeytinyağı
  • 500 gr bonfile
  • Taze kekik
  • 2 diş sarımsak

Gravy sos için;

  • 15 ml zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 150 gr soğan
  • 250 gr mantar
  • 75 gr tereyağı
  • 30 gr un
  • 1 adet Bizim Mutfak Et Bulyon
  • 15 gr dijon hardal
  • 15 ml worcestershire sos(soya veya teriyaki de olur)
  • Tuz
  • Karabiber
%100 Yerli Besi Et Bulyon

Gravy Soslu Bonfile Nasıl Yapılır ?

1
Bonfileyi zeytinyağı ve sarımsağa bulayın. Taze kekik de ekleyerek buzdolabında yaklaşık 1 saat mümkünse bir gün önceden marinasyona bırakın.

2
Teflon tavayı iyice ısıtın. Marinasyona bıraktığınız bonfilenizi alıp mühürleyin. Ters düz ederek pişirdikten sonra bonfilenizi kenara alın. Sos için aynı tavaya yemeklik doğradığınız soğan ve rende sarımsaklarınızı koyun. Soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın.

3
Ardından ince ince doğradığınız mantarları ekleyerek iyice soteleyin. Daha sonra tereyağı ekleyin ve eridikten sonra unu ekleyip 1 dakika karıştırın. Sonrasında yaklaşık 50 ml sıcak suda erittiğiniz Bizim Mutfak Et Bulyonu ilave edin. Kıvam aldırana kadar pişirin.

4
Eğer su yetersiz gelirse ekstra sıcak su ekleyebilirsiniz. Ardından baharat ve worcestershire sosu ilave ettikten sonra dilimlediğiniz bonfilenizi hazırladığınız gravy sosa ekleyebilirsiniz.

5
7 dakika sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Ramazan Kebabı Tarifi

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 gram kuşbaşı dana eti
Tarifi Gör ›

Garniatürlü Çanak Köfte

  • 500 g kıyma
  • 1 paket Bizim mutfak köfte harcı
Tarifi Gör ›

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

  • 300 gr dana kaburga
  • 1 adet defneyaprağı
Tarifi Gör ›

Soslu Çökertme Kebabı

  • 300 gr. Dana eti (Biftek veya bonfile) 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Tarifi Gör ›