1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (et için)
1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)
Kibrit patates için;
2 adet orta boy patates
1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
Domates sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
Servisi için;
4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır ?
1
Çökertme Kebabı tarifi için ;kontrfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin. Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı paketi üzerinde yazan talimatlara göre et dilimlerini 5 dakika marine edin. Süre sonunda marinasyondan çıkarıp baharat karışımı ile harmanlayın.
2
Patatesleri kibrit çöpü formunda kesin. Bol suda yıkayıp iyice süzün ve kağıt havlu üzerine alarak kurulayın.
3
Kızartma tenceresinde yağı ısıtın ve patatesleri kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
4
Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Tereyağını ekleyin ve marine olan etleri ara sıra çevirerek kızarana kadar pişirip ocaktan alın.
5
Domates sosunu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyin, 10 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Çökertme Kebabı ‘ nız hazır.
6
Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biber ile servis edebilirsiniz.