Menü
Çorbalar
Az Tuzlu Çorbalar
Bakliyatlı Çorbalar
Kemik Suyuna Çorbalar
Klasik Çorbalar
Bulyonlar
Az Tuzlu Bulyonlar
Kemik Suyu Bulyon
Serbest Gezen Tavuk Bulyon
%100 Yerli Besi Et Bulyon
Harçlar
Çıtır Pane Harcı
Köfte Harcı
7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Et ve Tavuk Çeşnisi
Tatlılar
Puding
Krem Şanti & Çikolata Sos
Az Tuzlular
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
English
#bizimmutfak
Çorbalar
Az Tuzlu Çorbalar
Bakliyatlı Çorbalar
Kemik Suyuna Çorbalar
Klasik Çorbalar
Bulyonlar
Az Tuzlu Bulyonlar
Kemik Suyu Bulyon
Serbest Gezen Tavuk Bulyon
%100 Yerli Besi Et Bulyon
Harçlar
Çıtır Pane Harcı
Köfte Harcı
7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Et ve Tavuk Çeşnisi
Tatlılar
Puding
Krem Şanti & Çikolata Sos
Az Tuzlular
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
Blog
İletişim
English
0
Fırında Patatesli Enginar
Anasayfa
»
Tarifler
»
Fırında Patatesli Enginar
Fırında Patatesli Enginar
Anasayfa
»
Tarifler
»
Fırında Patatesli Enginar
Fırında Patatesli Enginar
Tarif Kategorileri
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Kaç Kişilik: 6
Fırında Patatesli Enginar Malzemeleri Nelerdir ?
1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
6 adet enginar
600 g patates
2 adet soğan
2.5 su bardağı ılık su
¾ su bardağı süt
30 g tereyağı
1 yemek kaşığı biberiye
1 yemek kaşığı taze kekik
Tuz ve karabiber
Fırında Patatesli Enginar Nasıl Yapılır ?
1
Fırında Patatesli Enginar için ılık suda, Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’u eriterek sütle birleştirin ve karıştırın.
2
Yağladığınız fırın kabına tüm sebzeleri, tuz ve baharlatlarını da ilave ederek kat kat yerleştirin.
3
Bulyonlu ve sütlü karışımı sebzelere dökün.
4
Küp küp tereyağını sebzelere serpin.
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat kadar pişirin.
6
Fırında Patatesli Enginar hazır. Fırından alıp sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Diğer Tariflerimiz
Lor Peynirli Renkli Biber Dolması
2 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
6 adet renkli dolmalık biber
Tarifi Gör ›
Kıymalı Pırasa Dolması
15 adet büyük boy kalın pırasa
250 g kıyma
Tarifi Gör ›
Hibeş Yatağında Ispanak Kökü
150 g tahin
1-2 yemek kaşığı ılık su
Tarifi Gör ›
Fırında Kök Sebze
3 yemek kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tarifi Gör ›