1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Tavuk Çorbası
6 adet enginar (haşlanmış)
200 g kuşbaşı tavuk göğüs eti
10-15 adet kültür mantarı
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1,4 su bardağı su
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar Nasıl Yapılır ?
1
Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar tarifi için ;haşlanmış değil de taze enginar kullanacaksanız; önce bir tencerede çok az sıvı yağ ve limon suyu ilavesiyle üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyerek , yumuşayana kadar haşlayabilirsiniz.
2
Diğer yanda bir tencereye sıvı yağı koyun, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun. Kuşbaşı tavuk etini ilave edip kavurmaya devam edin.
3
Küp doğranmış mantarları, domatesi, sivri biberleri, ince kıyılmış sarımsakları ekleyin.
4
Tuz ve karabiber ile tatlandırın, karıştırıp ocaktan alın.
Sosu için, bir tencereye tereyağı ve biraz sıvı yağı koyup eritin. Sütü ve suyu ekleyin.
5
Ardından Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Tavuk Çorbası’nı ekleyin ve kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
Pişirdiğiniz sosu üzerlerini kapatacak şekilde ekleyin.
8
En son kaşar peyniri rendesini ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar hazır.
9
Kullanılan miktarlar kişi sayısına göre, yapacağınız adetlere göre değişiklik gösterir. Buna göre miktarları azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.