Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar

4-6

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar Malzemeleri Nelerdir ?

6 adet enginar (haşlanmış)

200 g kuşbaşı tavuk göğüs eti

10-15 adet kültür mantarı

2 adet domates

2 adet sivri biber

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Tuz, karabiber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Tavuk Çorbası

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1,5 su bardağı süt

1,4 su bardağı su

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

Az Tuzlu Kremalı Tavuk Çorbası

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar Nasıl Yapılır ?

1
Haşlanmış değil de taze enginar kullanacaksanız; önce bir tencerede çok az sıvı yağ ve limon suyu ilavesiyle üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyerek , yumuşayana kadar haşlayabilirsiniz.

2
Diğer yanda bir tencereye sıvı yağı koyun, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun. Kuşbaşı tavuk etini ilave edip kavurmaya devam edin.

3
Küp doğranmış mantarları, domatesi, sivri biberleri, ince kıyılmış sarımsakları ekleyin.

4
Tuz ve karabiber ile tatlandırın, karıştırıp ocaktan alın.
Sosu için, bir tencereye tereyağı ve biraz sıvı yağı koyup eritin. Sütü ve suyu ekleyin.

5
Ardından Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Tavuk Çorbasını ekleyin ve kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpıcı ile karıştırarak pişirin.

6
Haşladığınız enginarlar fırın kabına yerleştirin.İçlerine sebzeli harcı paylaştırın.

7
Pişirdiğiniz sosu üzerlerini kapatacak şekilde ekleyin.

8
En son kaşar peyniri rendesini ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

9
Kullanılan miktarlar kişi sayısına göre, yapacağınız adetlere göre değişiklik gösterir. Buna göre miktarları azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.

Diğer Tariflerimiz

Kremalı Mantarlı Barbunya Köftesi

  • 500 g barbunya (haşlanmış)
  • 1 adet yumurta
Tarifi Gör ›

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı

  • ½ paket arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Tarifi Gör ›