Bizim Mutfak

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar

Kaç Kişilik: 4-6

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Tavuk Çorbası
  • 6 adet enginar (haşlanmış)
  • 200 g kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 10-15 adet kültür mantarı
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,4 su bardağı su

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar Nasıl Yapılır ?

1
Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar tarifi için ;haşlanmış değil de taze enginar kullanacaksanız; önce bir tencerede çok az sıvı yağ ve limon suyu ilavesiyle üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyerek , yumuşayana kadar haşlayabilirsiniz.

2
Diğer yanda bir tencereye sıvı yağı koyun, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun. Kuşbaşı tavuk etini ilave edip kavurmaya devam edin.

3
Küp doğranmış mantarları, domatesi, sivri biberleri, ince kıyılmış sarımsakları ekleyin.

4
Tuz ve karabiber ile tatlandırın, karıştırıp ocaktan alın.
Sosu için, bir tencereye tereyağı ve biraz sıvı yağı koyup eritin. Sütü ve suyu ekleyin.

5
Ardından Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Tavuk Çorbası’nı ekleyin ve kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpıcı ile karıştırarak pişirin.

6
Haşladığınız enginarları fırın kabına yerleştirin. İçlerine sebzeli harcı paylaştırın.

7
Pişirdiğiniz sosu üzerlerini kapatacak şekilde ekleyin.

8
En son kaşar peyniri rendesini ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve  Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar hazır.

9
Kullanılan miktarlar kişi sayısına göre, yapacağınız adetlere göre değişiklik gösterir. Buna göre miktarları azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.

Diğer Tariflerimiz

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
Tarifi Gör ›

Patlıcan Oturtma

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 200 g kıyma
Tarifi Gör ›

Kremalı Mantarlı Barbunya Köftesi

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Mantar Çorbası
  • 500 g barbunya (haşlanmış)
Tarifi Gör ›

Tavada Zerdeçallı Tavuk

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon 
  • 2 su bardağı su (400 ml) 
Tarifi Gör ›