Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Hibeş Yatağında Ispanak Kökü

Hibeş Yatağında Ispanak Kökü

Hibeş Yatağında Ispanak Kökü

Hibeş Yatağında Ispanak Kökü Malzemeleri Nelerdir ?

Hibeş için;

  • 150 gr tahin
  • 1-2 yemek kaşığı ılık su
  • 2 limonun suyu
  • 20 ml zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, Karabiber
  • 2 çay kaşığı limon
  • 1 çay kaşığı toz biber

Diğer malzemeler;

  • 1 Paket Bizim Mutfak Kinoalı Mercimek Çorba Karışımı
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet ıspanak kökü
  • 1 adet orta boy domates rendesi
Kinoa Çorbası

Hibeş Yatağında Ispanak Kökü Nasıl Yapılır ?

1
Tahin bir kabın içerisine konulur. Çırpma teliyle ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpılır.

2
Çırpmaya devam edilerek, limon suyu, rende sarımsak ve zeytinyağı da eklenir.

3
Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra, tuz, karabiber, kimyon ve toz kırmızı biber ile tatlandırılıp, bir kenara alınır.

4
Ispanak kökü için, ıspanakları köklerini ayırıp bolca yıkanır. Yemeklik doğranan soğan zeytinyağında kavrulur. Üzerine Bizim Mutfak Kinoalı Mercimek Çorba Karışımı eklenir. Ispanak kökleri, sarımsaklar ve domates rendesi eklenir. Kavurduktan sonra yarım su bardağı et suyu eklenir. Yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir.

5
Hazırlanan hibeş tabağa yayılır. Üzerine ıspanak kökleri konur. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Kinoalı Tabule Salatası

  • 1 paket Bizim Mutfak Kinoalı Çorba Karışımı
  • 1 demet maydanoz
Tarifi Gör ›

Ezogelinli Meyveli Salata

  • 1 paket Bizim Mutfak Ezogelin Çorba Karışımı
  • 1 göbek salata
Tarifi Gör ›

Bitter Çikolatalı Siyez Kurabiye

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
Tarifi Gör ›

Herse (Bayburt Mutfağı)

  • 2 paket Bizim Mutfak Anadolu Çorba karışımı
  • 200 gr kemiksiz dana eti
Tarifi Gör ›