Bizim Mutfak
0

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı

Kaç Kişilik: 6-8

İrmik Tatlısı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Arasına koymak için;

  • Kakaolu petibör bisküvi (yaklaşık 12 tane)

Üzeri için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Sos
  • 2.5 su bardağı süt
  • Kumkuat, yaban mersini, ahududu veya çilek

İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır ?

1
İrmik Tatlısı tarifi için ; süt, toz şeker, irmik ve Hindistan cevizini uygun bir tencereye alın ve karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. (İsterseniz bu aşamada limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz, çok yakışacaktır.) Muhallebinin ilk sıcağının çıkması için 10 dakika kadar bekletin.

2
Baton kek kalıbının içini streç film ile kaplayın. Muhallebinin tamamını baton kalıba döküp üzerini düzeltin.

3
Bisküvileri dik şekilde yan yana yerleştirin. Üzerini streç film ile kapatarak soğumaya bırakın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Diğer yanda Bizim Mutfak Çikolatalı Sos’u ve sütü bir sos tenceresinde karıştırarak pişirip ocaktan alın. Oda ısısında ara ara karıştırarak soğutun. Tatlıyı bir servis tabağına alın. Üzerini çikolata sos ve meyve ile süsleyin. İrmik Tatlısı hazır. Dilimleyerek servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Kugel Pasta

  • 2 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding
  • 1 litre süt
Tarifi Gör ›

Brownie

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 1 su bardağı çiğ badem
Tarifi Gör ›

Pratik Rokoko Pasta

  • 2 paket kakaolu bisküvi (250 g)
  • 1 su bardağı süt

Dolgu Kreması için:

Tarifi Gör ›

Pudingli Kadayıf Tatlısı

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Puding
  • 3 su bardağı süt
Tarifi Gör ›