Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1.5 kilo balkabağı (kabuksuz)
  • 1.5 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı su

Çubuk tarçın Servis için:

  • Bizim Mutfak Krem Şanti 150 ml soğuk süt
  • Ceviz içi
Krem Şanti

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır ?

1
Bol suda yıkadığınız balkabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şeker ekleyerek yayın.

2
Çubuk tarçınları kabakların arasına koyun.

3
4-5 saat boyunca ağzı kapalı tencerede bekletin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.

4
Suyunu tamamen çeken balkabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli şekilde servis tabağına alın.

5
Üzeri için Bizim Mutfak Krem Şanti ve sütü bir çırpma kabının içerisinde mikser yardımıyla çırpın.

6
Bizim Mutfak Krem Şantiyi 1 saat buz dolabında beklettikten sonra balkabaklarının üzerine ekleyip, iri kıyım ceviz ile servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Ceviz İle Kavrulmuş Tel Kadayıflı Puding

  • 1 paket Bizim Mutfak vanilyalı puding
  • 1 paket Bizim Mutfak krem şanti
Tarifi Gör ›

Armutlu Turta

  • 2 su bardağı Bizim Mutfak bakliyatlı Kinoalı Mercimek çorba karışımı (un haline getirilecek)
  • 130 gr tereyağı
Tarifi Gör ›

Pratik Tiramisu

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding
Tarifi Gör ›