Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1.5 kilo balkabağı (kabuksuz)
  • 1.5 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı su

Çubuk tarçın Servis için:

  • Bizim Mutfak Krem Şanti 150 ml soğuk süt
  • Ceviz içi
Krem Şanti

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır ?

1
Bol suda yıkadığınız balkabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şeker ekleyerek yayın.

2
Çubuk tarçınları kabakların arasına koyun.

3
4-5 saat boyunca ağzı kapalı tencerede bekletin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.

4
Suyunu tamamen çeken balkabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli şekilde servis tabağına alın.

5
Üzeri için Bizim Mutfak Krem Şanti ve sütü bir çırpma kabının içerisinde mikser yardımıyla çırpın.

6
Bizim Mutfak Krem Şantiyi 1 saat buz dolabında beklettikten sonra balkabaklarının üzerine ekleyip, iri kıyım ceviz ile servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Bitter Çikolatalı Siyez Kurabiye

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
Tarifi Gör ›

Maş-Kek

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
Tarifi Gör ›

San Sebastian Cheesecake (Çikolata Soslu)

  • 7 adet yumurta 1 kg krem peynir 25 gr un
  • 340 gr şeker
Tarifi Gör ›