Bizim Mutfak

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1.5 kilo balkabağı (kabuksuz)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • Çubuk tarçın

 Servis için;

  • Bizim Mutfak Krem Şanti
  • 150 ml soğuk süt
  • Ceviz içi

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır ?

1
Kabak Tatlısı için ; bol suda yıkadığınız balkabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şeker ekleyerek yayın.

2
Çubuk tarçınları kabakların arasına koyun.

3
4-5 saat boyunca ağzı kapalı tencerede bekletin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.

4
Suyunu tamamen çeken balkabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli şekilde servis tabağına alın.

5
Üzeri için Bizim Mutfak Krem Şanti ve sütü bir çırpma kabının içerisinde mikser yardımıyla çırpın.

6
Bizim Mutfak Krem Şanti’yi 1 saat buz dolabında beklettikten sonra balkabaklarının üzerine ekleyip, iri kıyım ceviz ile servis yapın.Kabak Tatlısı hazır.Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Profiterol Pasta

  • 1 adet kakaolu hazır pasta keki
  • 1 paket kakaolu gofret

Profiterol hamur için; 

Tarifi Gör ›

Pudingli Pratik Kurabiye

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Puding
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Tarifi Gör ›

Krem Şantili Revani

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
Tarifi Gör ›

Bitter Çikolatalı Siyez Kurabiye

  • 2 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Siyez Buğdayı Çorbası Karışımı (haşlanmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Tarifi Gör ›