Bizim Mutfak

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1.5 kilo balkabağı (kabuksuz)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • Çubuk tarçın

 Servis için;

  • Bizim Mutfak Krem Şanti
  • 150 ml soğuk süt
  • Ceviz içi
Paylaş:

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır ?

1
Kabak Tatlısı için ; bol suda yıkadığınız balkabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şeker ekleyerek yayın.

2
Çubuk tarçınları kabakların arasına koyun.

3
4-5 saat boyunca ağzı kapalı tencerede bekletin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.

4
Suyunu tamamen çeken balkabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli şekilde servis tabağına alın.

5
Üzeri için Bizim Mutfak Krem Şanti ve sütü bir çırpma kabının içerisinde mikser yardımıyla çırpın.

6
Bizim Mutfak Krem Şanti’yi 1 saat buz dolabında beklettikten sonra balkabaklarının üzerine ekleyip, iri kıyım ceviz ile servis yapın.Kabak Tatlısı hazır.Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Gelin Pastası Tarifi

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
Tarifi Gör ›

Çikolata Soslu Pankek Tarifi

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Tarifi Gör ›

Trileçe Tarifi

  • 5 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
Tarifi Gör ›

Yılbaşı Pastası Tarifi

  • 2 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Tarifi Gör ›