Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi

Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi

Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi

4

Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Karabuğday Çorbası Karışımı 
  • 500 g taze bakla 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 

Tahinli sos için: 

  • 1 su bardağı tahin 
  • Yarım limonun suyu 
  • Tuz 
  • 2 diş sarımsak, havanda ezilmiş 
Karabuğday Çorbası

Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi Nasıl Yapılır ?

1
Bizim Mutfak Karabuğday Çorbası Karışımı’nı kaynar suda 15 dakika haşladıktan sonra süzün. 

2
Taze baklaları temizleyin. Un ve limon suyu ilave edilmiş suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. 

3
Tahinli sosu için tahine limon suyu, tuz ve havanda ezilmiş sarımsakları ekleyip iyice karıştırın. Sosunuz hazır. 

4
Taze baklaları süzdükten sonra tuzla tatlandırın. Servis tabağına alıp üzerine tahinli sosu dökün, sonra da haşlayıp süzdüğünüz Karabuğday Çorbası Karışımı’nı serpin.  Dilerseniz üzerine taze çekilmiş tuz ve karabiber serpebilirsiniz.

Diğer Tariflerimiz

Raw Brownie

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı ceviz
Tarifi Gör ›

İç Baklalı Ayran Aşı Çorbası

  • 1 paket Anadolu Çorbası Karışımı 
  • 500 gr süzme yoğurt 
Tarifi Gör ›

Armutlu Turta

  • 2 su bardağı Bizim Mutfak bakliyatlı Kinoalı Mercimek çorba karışımı (un haline getirilecek)
  • 130 gr tereyağı
Tarifi Gör ›

Pratik Tiramisu

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding
Tarifi Gör ›