Bizim Mutfak

Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi

Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi

Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi

Kaç Kişilik: 4

Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 500 g taze bakla 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 

Tahinli sos için; 

  • 1 su bardağı tahin 
  • Yarım limonun suyu 
  • Tuz 
  • 2 diş sarımsak, havanda ezilmiş 

Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi Nasıl Yapılır ?

1
Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi tarifi için ;Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı’nı kaynar suda 15 dakika haşladıktan sonra süzün. 

2
Taze baklaları temizleyin. Un ve limon suyu ilave edilmiş suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. 

3
Tahinli sosu için tahine limon suyu, tuz ve havanda ezilmiş sarımsakları ekleyip iyice karıştırın. Sosunuz hazır. 

4
Taze baklaları süzdükten sonra tuzla tatlandırın. Servis tabağına alıp üzerine tahinli sosu dökün, sonra da haşlayıp süzdüğünüz Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı’nı serpin ve Karabuğdaylı Tahinli Bakla Mezesi hazır.  Dilerseniz üzerine taze çekilmiş tuz ve karabiber serpebilirsiniz.

Diğer Tariflerimiz

Vejateryen Köfteli Humus

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tahin
Tarifi Gör ›

Çıtır Biberiyeli Akordiyon Patates

  • 1 paket Bizim Mutfak Yerli Besi Et Bulyon
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
Tarifi Gör ›

Mercimekli Patates Köftesi

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyuna Mercimek Çorbası
  • 1 kilogram haşlanmış patates
Tarifi Gör ›

Ev Yapımı Ramazan Pidesi

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Sebzeli Çeşni
  • 1 su bardağı ılık süt
Tarifi Gör ›