Bizim Mutfak

Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava Tarifi

Kaç Kişilik: 8

Kilis Tava Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g kuzu kıyma
  • 1 adet soğan, ince kıyılmış
  • 2 adet domates, çekirdekleri çıkarılmış ve çok küçük doğranmış
  • 4 adet yeşil biber, ince kıyılmış
  • 1 adet kapya biber, ince kıyılmış
  • 1 tutam maydanoz, ince kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Tabanı için;

  • 2 adet orta boy veya 1 adet büyük boy patlıcan

 Süslemesi için;

  • 1 adet domates, halka halka dilimlenmiş
  • 3 adet yeşil biber, jülyen doğranmış
Paylaş:

Kilis Tava Nasıl Yapılır ?

1
Kilis Tava tarifi için ; kıymayı derin bir kaseye alın. Üzerine Bizim Mutfak Köfte Harcı ile diğer malzemeleri ekleyin. Kasedeki tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar yoğurun. Yoğrulmuş kıymanın üzerini streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

2
Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında halka biçiminde dilimleyin ve tuzlu su dolu bir kasede yaklaşık 15 dakika bekletin. Bir tepsi veya borcamı yağlayın, patlıcanları kurulayarak hazırladığınız tepsinin tabanına dizin.

3
Dinlenmiş kıyma harcını patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde bastırarak yayın. Kıymaya üçgen porsiyonlar halinde bıçakla iz verin. Üzerini domates dilimleri ve biberler ile süsleyin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin ve Kilis Tava hazır fırından alıp sıcak olarak servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Bazlama Burger Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı 
  • 500 g orta yağlı köftelik kıyma (kaburga bölümü, tercihen çift çekilmiş olmalı)
Tarifi Gör ›

Gravy Soslu Bonfile Tarifi

  • 30 ml zeytinyağı
  • 500 g bonfile
Tarifi Gör ›

Sebzeli Kavurma Tarifi

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
Tarifi Gör ›

Ramazan Kebabı Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tarifi Gör ›