Bizim Mutfak

Kilis Tava

Kilis Tava

Kilis Tava

Kaç Kişilik: 8

Kilis Tava Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g kuzu kıyma
  • 1 adet soğan, ince kıyılmış
  • 2 adet domates, çekirdekleri çıkarılmış ve çok küçük doğranmış
  • 4 adet yeşil biber, ince kıyılmış
  • 1 adet kapya biber, ince kıyılmış
  • 1 tutam maydanoz, ince kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Tabanı için;

  • 2 adet orta boy veya 1 adet büyük boy patlıcan

 Süslemesi için;

  • 1 adet domates, halka halka dilimlenmiş
  • 3 adet yeşil biber, jülyen doğranmış

Kilis Tava Nasıl Yapılır ?

1
Kilis Tava tarifi için ; kıymayı derin bir kaseye alın. Üzerine Bizim Mutfak Köfte Harcı ile diğer malzemeleri ekleyin. Kasedeki tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar yoğurun. Yoğrulmuş kıymanın üzerini streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

2
Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında halka biçiminde dilimleyin ve tuzlu su dolu bir kasede yaklaşık 15 dakika bekletin. Bir tepsi veya borcamı yağlayın, patlıcanları kurulayarak hazırladığınız tepsinin tabanına dizin.

3
Dinlenmiş kıyma harcını patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde bastırarak yayın. Kıymaya üçgen porsiyonlar halinde bıçakla iz verin. Üzerini domates dilimleri ve biberler ile süsleyin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin ve Kilis Tava hazır fırından alıp sıcak olarak servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Dana Nuar

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (et için)
  • 800 g dana nuar dilimleri (yağsız ve sinirsiz dana but eti)
Tarifi Gör ›

Anne Köftesi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 gram kıyma
Tarifi Gör ›

Patlıcan Oturtma

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 200 g kıyma
Tarifi Gör ›

Çökertme Kebabı

  • 300 g dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Et marinasyonu için;

Tarifi Gör ›