2 adet domates, çekirdekleri çıkarılmış ve çok küçük doğranmış
4 adet yeşil biber, ince kıyılmış
1 adet kapya biber, ince kıyılmış
1 tutam maydanoz, ince kıyılmış
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tabanı için;
2 adet orta boy veya 1 adet büyük boy patlıcan
Süslemesi için;
1 adet domates, halka halka dilimlenmiş
3 adet yeşil biber, jülyen doğranmış
Kilis Tava Nasıl Yapılır ?
1
Kilis Tava tarifi için ; kıymayı derin bir kaseye alın. Üzerine Bizim Mutfak Köfte Harcı ile diğer malzemeleri ekleyin. Kasedeki tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar yoğurun. Yoğrulmuş kıymanın üzerini streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
2
Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında halka biçiminde dilimleyin ve tuzlu su dolu bir kasede yaklaşık 15 dakika bekletin. Bir tepsi veya borcamı yağlayın, patlıcanları kurulayarak hazırladığınız tepsinin tabanına dizin.
3
Dinlenmiş kıyma harcını patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde bastırarak yayın. Kıymaya üçgen porsiyonlar halinde bıçakla iz verin. Üzerini domates dilimleri ve biberler ile süsleyin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin ve Kilis Tava hazır fırından alıp sıcak olarak servis edin.