Bizim Mutfak

Patlıcan Oturtma

Patlıcan Oturtma

Patlıcan Oturtma

Kaç Kişilik: 6-8

Patlıcan Oturtma Malzemeleri Nelerdir ?

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 200 g kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon

Salçalı sosu için;

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Et Bulyon
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 su bardağı sıcak su

Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır ?

1
Patlıcan Oturtma tarifi için ; patlıcanları, kalın halkalar halinde kesip, tuzlu suda beklettikten sonra, kurulayıp arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.

2
Daha sonra bir tavada yağı hafif ısıtın. Ardında yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri hafif soteleyip kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi ve baharatlarını ilave edip karıştırın. Domates suyunu çekinceye kadar kavurun. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

3
Kızarmış patlıcanları bir fırın kabına dizin. Üzerlerini kıymalı harç ile doldurun. Diğer yanda bir kabın içinde sıcak su ile Bizim Mutfak Az Tuzlu Et Bulyon’u ve salçayı eriyene kadar karıştırın. Patlıcanların üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Patlıcan Oturtma hazır. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Tavada Zerdeçallı Tavuk

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon 
  • 2 su bardağı su (400 ml) 
Tarifi Gör ›

Köfteli Ezogelin Çorbası

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Ezogelin Çorbası
  • 1 adet küçük boy havuç
Tarifi Gör ›

Patlıcanlı Bulgur Köftesi

  • 2 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Et Bulyon
  • 2.5 çay bardağı köftelik bulgur
Tarifi Gör ›

Mor Lahanalı ve Zencefilli Detoks Çorbası

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Mantar Çorbası 
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
Tarifi Gör ›