Bizim Mutfak

Krem Şantili Revani

Krem Şantili Revani

Krem Şantili Revani

Kaç Kişilik: 6-8

Krem Şantili Revani Malzemeleri Nelerdir ?

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 

Şerbeti için; 

  • 2,5 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 

Üzeri için; 

  • 1 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt 

Krem Şantili Revani Nasıl Yapılır ?

1
Krem Şantili Revani şerbeti için ; şekerle suyu tencerede 10 dakika kaynatın. Limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın. 

2
Kek hamuru için yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın. Sıvı yağı, yoğurdu ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave edin. Homojen bir kıvam alınca yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. 

3
Bizim Mutfak Krem Şanti’yi soğuk sütle mikserle çırpın. Revaniyi hazırlayana kadar buzdolabında bekletin. 

4
Pişen kek hamurunu fırından alın, oda sıcaklığında 5 dakika beklettikten sonra şerbetin iyice emilebilmesi için kekin üzerinde kürdanla delikler oluşturun. Soğuyan şerbeti ilk sıcaklığı geçen kekin üzerine eşit dağılacak şekilde dökün. 1 saat buzdolabında bekletin.

5
Krem şantiyi revaninin üzerine eşit dağılacak şekilde yayın ve Krem Şantili Revani  hazır .Üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi serpin. Birkaç saat daha beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Gingerbread Trifle

  • 2 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
  • 1 paket kedi dili bisküvisi
Tarifi Gör ›

Gelin Pastası

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
Tarifi Gör ›

Cheesecake

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
  • 150 g çiğ fındık ve ceviz karışımı
Tarifi Gör ›

Orman Meyveli Parfe

  • 2 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Tarifi Gör ›