Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı

6

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri Nelerdir ?

  • ½ paket arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 6-7 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tablet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Suyu Bulyon
  • Kaynamış su
  • Karabiber, kırmızı pulbiber, köri, kekik

Üzeri için:

  • 50 g tulum peyniri
Az Tuzlu Bulyonlar

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır ?

1
Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Patlıcanları küçük küpler halinde doğrayıp 10 dakika tuzlu suda bekletin. Sivri biberleri orta kalınlıkta doğrayıp hazırlayın.

2
Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın. Ardından ince kıydığınız soğan ve sarımsakları ekleyin ve hafif sararana kadar kavurun.

3
Patlıcanların suyunu süzüp kuruladıktan sonra tencereye ekleyin.

4
Bir kaç dakika kavurup sivri biberleri ve çeri domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.

5
Salçayı ekleyin, birkaç kez çevirip makarnayı, Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Suyu Bulyonu, baharatları ve malzemelerle aynı hizada olacak şekilde sıcak suyu ilave ederek karıştırın.

6
Su kaynayınca ocağı kısın ve ara sıra karıştırarak pişirin.

7
Servis tabaklarına paylaştırdıktan sonra üzerine rendelenmiş eski kaşar peyniri veya tulum peyniri ile servis edebilirsiniz.

Diğer Tariflerimiz

Kremalı Mantarlı Barbunya Köftesi

  • 500 g barbunya (haşlanmış)
  • 1 adet yumurta
Tarifi Gör ›