Bizim Mutfak

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı

Kaç Kişilik: 6

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • ½ paket arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 6-7 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kaynamış su
  • Karabiber, kırmızı pul biber, köri, kekik

Üzeri için:

  • 50 g tulum peyniri

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır ?

1
Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Patlıcanları küçük küpler halinde doğrayıp 10 dakika tuzlu suda bekletin. Sivri biberleri orta kalınlıkta doğrayıp hazırlayın.

2
Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın. Ardından ince kıydığınız soğan ve sarımsakları ekleyin ve hafif sararana kadar kavurun.

3
Patlıcanların suyunu süzüp kuruladıktan sonra tencereye ekleyin.

4
Birkaç dakika kavurup sivri biberleri ve çeri domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.

5
Salçayı ekleyin, birkaç kez çevirip makarnayı, Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u , baharatları ve malzemelerle aynı hizada olacak şekilde sıcak suyu ilave ederek karıştırın.

6
Su kaynayınca ocağı kısın ve ara sıra karıştırarak pişirin.

7
Servis tabaklarına paylaştırdıktan sonra üzerine rendelenmiş eski kaşar peyniri veya tulum peyniri ile servis edebilirsiniz.

Diğer Tariflerimiz

Köz Biber Soslu Makarna

  • 10 adet kapya biber 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Tarifi Gör ›

Havuçlu Patates Topları

  • 1 adet Bizim Mutfak %25 Az Tuzlu Et Bulyon
  • 3 adet haşlanmış patates
Tarifi Gör ›

Az Tuzlu Kış Sebzeli Ezogelin Çorbası

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Ezogelin Çorbası 
  • 6 bardak içme suyu 
Tarifi Gör ›

Patlıcan Oturtma

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 200 g kıyma
Tarifi Gör ›