Bizim Mutfak

Mürdüm Erikli Tart Tarifi

Mürdüm Erikli Tart Malzemeleri Nelerdir ?

Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 g un
  • 125 g soğuk tereyağı
  • 60 g pudra şekeri
  • 1 adet yumurtanın sarısı

İçi için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding
  • 750 ml süt
  • 500 g mürdüm eriği
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Paylaş:

Mürdüm Erikli Tart Nasıl Yapılır ?

1
Hamuru için tereyağı, un ve pudra şekerini parmak uçlarınızla birbirine yedirin.

2
Son olarak yumurta sarısını ekleyip yoğurun.

3
Hazırladığınız hamuru tart kalıbına yerleştirip, çatal yardımıyla delikler açın.

4
Hazırladığınız tart kalıbının içine yağlı kağıt koyup, üzerine ağırlık (ör.bakliyat) yerleştirin.

5
170 derece fırında 20 dk kadar pişirin.

6
Tartın içi için süt ve Bizim Mutfak Vanilyalı Pudingi pişirin.

7
Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp, toz şekerle ön pişirme yapın.

8
Pişen tart hamurunun içine pudingi döp üzerine şekerle pişirdiğiniz erikleri dizin. Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Ezogelin Aşure Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Ezogelin Çorbası Karışımı
Tarifi Gör ›

Bitter Çikolatalı Siyez Kurabiye Tarifi

  • 2 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Siyez Buğdayı Çorbası Karışımı (haşlanmış)
Tarifi Gör ›

Çikolata Soslu Anne Keki Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Puding 
Tarifi Gör ›