Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Patlıcanlı Sufle

Patlıcanlı Sufle

Patlıcanlı Sufle

4 Kişilik

Patlıcanlı Sufle Malzemeleri Nelerdir ?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 3-4 adet orta boy bostan patlıcanı
  • 75 g tereyağı
  • 75 g taze kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Kemik Suyu Bulyon

Patlıcanlı Sufle Nasıl Yapılır ?

1
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup bir kaba alın. Sıcak sütün içinde Bizim Mutfak Kemik suyu bulyonu eritin ve patlıcanların üzerine dökün. İyice ezerek macun kıvamına gelene kadar ezin. İçine 50 g tereyağı ekleyip eritin ve soğumaya bırakın.

2
Patlıcan karışımı soğuyunca tuzunu ve karabiberini ekleyin. Yumurtaların beyazını bir kaba ayırın. Sarılarını ise teker teker patlıcan ezmesine yedirerek karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın.

3
Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın ve patlıcan karışımına söndürmeden azar azar yedirin.

4
Sufle kaplarını yağlayın ve hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin. İçinde su olan fırın tepsisine sufle kaplarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin.

Diğer Tariflerimiz

Mercimekli Kıymalı Börek

  • 4 su bardağı Un
  • 1 paket instant maya
Tarifi Gör ›

Fırında Patates

  • 1 kg bebek patates
  • 1 paket köfte harcı
Tarifi Gör ›

Ezogelin köftesi

  • 1 paket Bizim Mutfak Ezogelin Çorba Karışımı
  • 1 adet soğan
Tarifi Gör ›

Kinoali Mini Muffin

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
Tarifi Gör ›