Bizim Mutfak

Patlıcanlı Sufle

Patlıcanlı Sufle

Patlıcanlı Sufle

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Patlıcanlı Sufle Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 3-4 adet orta boy bostan patlıcanı
  • 75 g tereyağı
  • 75 g taze kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Patlıcanlı Sufle Nasıl Yapılır ?

1
Patlıcanlı Sufle tarifi için ; patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup bir kaba alın. Sıcak sütün içinde Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’u eritin ve patlıcanların üzerine dökün. Macun kıvamına gelene kadar iyice ezin. İçine 50 g tereyağı ekleyip eritin ve soğumaya bırakın.

2
Patlıcan karışımı soğuyunca tuzunu ve karabiberini ekleyin. Yumurtaların beyazını bir kaba ayırın. Sarılarını ise teker teker patlıcan ezmesine yedirerek karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın.

3
Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın ve patlıcan karışımına söndürmeden azar azar yedirin.

4
Sufle kaplarını yağlayın ve hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin. İçinde su olan fırın tepsisine sufle kaplarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin.Patlıcanlı Sufle ‘niz hazır.Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Ezogelin Köftesi

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Ezogelin Çorbası Karışımı
  • 1 adet soğan
Tarifi Gör ›

Çıtır Biberiyeli Akordiyon Patates

  • 1 paket Bizim Mutfak Yerli Besi Et Bulyon
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
Tarifi Gör ›

Bakliyat Harçlı Çi(ğ)Börek

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
Tarifi Gör ›

Vejateryen Köfteli Humus

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tahin
Tarifi Gör ›