Bizim Mutfak

Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi

Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi

Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi

Kaç Kişilik: 8

Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 125 g tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış olmalı 
  • 4-5 adet beyaz soğan, kalın dilimlenmiş

Hindinin sosu için; 

  • 1 çay bardağı hindi suyu (hindi pişerken tepsinin içinde birikecektir) 
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • 1 çay bardağı kayısı veya şeftali marmeladı

İçini doldurmak için; 

  • 2-3 adet büyük boy havuç, iri doğranmış 
  • 6-7 adet taze patates, ikiye kesilmiş 
  • 10-12 adet arpacık soğan 
  • 2-3 dal taze biberiye

Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi Nasıl Yapılır ?

1
Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi tarifi için; yumuşamış tereyağı ile Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni’yi  karıştırın.

2
Bu karışımın yarısını hindinin her tarafına sürün.

3
Hindinin içini irice doğranmış havuç, patates, arpacık soğan ve biberiye ile doldurun.

4
Hindiyi 170 derece fırında 2 buçuk saat pişirin.

5
Hindinin marmelatlı sosu için; sebzeli çeşni ile hazırlanan sosun kalan yarısını, 1 çay bardağı hindinin suyu ve kayısı marmeladı ile iyice karıştırın.

6
2 buçuk saat boyunca pişmiş hindiyi fırından alın, dilimlenmiş soğan dizilmiş başka bir fırın tepsisine yerleştirin.

7
Hazırladığınız marmelatlı sosu hindinin her tarafına sürün.

8
Tekrar sıcak fırına verin. Yarım saat daha pişirin.

9
Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi hazır. Garnitürleriyle birlikte servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Garnitürlü Çanak Köfte

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›

Dana Nuar

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (et için)
  • 800 g dana nuar dilimleri (yağsız ve sinirsiz dana but eti)
Tarifi Gör ›

Gravy Soslu Bonfile

  • 30 ml zeytinyağı
  • 500 g bonfile
Tarifi Gör ›

Fırında Sebzeli ve Beşamelli Köfte

  • 1 kase brokoli 
  • 1 kase karnabahar 
Tarifi Gör ›