Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi Malzemeleri Nelerdir ?
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
125 g tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış olmalı
4-5 adet beyaz soğan, kalın dilimlenmiş
Hindinin sosu için;
1 çay bardağı hindi suyu (hindi pişerken tepsinin içinde birikecektir)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı kayısı veya şeftali marmeladı
İçini doldurmak için;
2-3 adet büyük boy havuç, iri doğranmış
6-7 adet taze patates, ikiye kesilmiş
10-12 adet arpacık soğan
2-3 dal taze biberiye
Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi Nasıl Yapılır ?
1
Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi tarifi için; yumuşamış tereyağı ile Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni’yi karıştırın.
2
Bu karışımın yarısını hindinin her tarafına sürün.
3
Hindinin içini irice doğranmış havuç, patates, arpacık soğan ve biberiye ile doldurun.
4
Hindiyi 170 derece fırında 2 buçuk saat pişirin.
5
Hindinin marmelatlı sosu için; sebzeli çeşni ile hazırlanan sosun kalan yarısını, 1 çay bardağı hindinin suyu ve kayısı marmeladı ile iyice karıştırın.
6
2 buçuk saat boyunca pişmiş hindiyi fırından alın, dilimlenmiş soğan dizilmiş başka bir fırın tepsisine yerleştirin.
7
Hazırladığınız marmelatlı sosu hindinin her tarafına sürün.
8
Tekrar sıcak fırına verin. Yarım saat daha pişirin.
9
Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi hazır. Garnitürleriyle birlikte servis yapın.